MICHAEL ARMSTRONG

a Nemzetközösség Titkárságának „a Sport a Fejlesztésért és a Békéért Program” menedzsere

A testnevelés, a testmozgás és a sport hozzájárulása az SDG-khez

november 17., 11h55-12h25

Nemzetközi együttműködési projekt folyik egy mérési keretrendszer és indikátorok kidolgozására, tesztelésére és validálására, amelyekkel mérhető a sport, a testnevelés és a fizikai aktivitás hozzájárulása a kiemelt SDG-khez. Ez a projekt a kazanyi cselekvési terv 2. intézkedését valósítja meg, és célja, hogy támogassa a tagországokat, a sportszervezeteket és más érdekelt feleket e hozzájárulás mérésében, értékelésében és fokozásában.

Ezt a projektet a Nemzetközösség Titkársága vezeti az ENSZ-ügynökségekből, vezető tagországokból és ágazati szakértőkből álló magas szintű irányítócsoport támogatásával. Nyílt végű munkacsoport-struktúrát is létrehoztak a 2020. decemberi harmadik éves találkozóval.

A tervezés, a tesztelés és a felülvizsgálat ismétlődő folyamata révén egy előzetes mérési keretet, modellindíkátorokat és egy kísérő eszköztárat fejlesztettek ki, a már elérhető 4. verzióval. A keret meghatározza és hangsúlyozza a sport, az SDG mutatók és az olyan összehangolt kezdeményezések közötti koherenciát és konvergenciát, mint az UNESCO minőségi testnevelési indikátorai és a fizikai aktivitásra vonatkozó globális cselekvési terv.

Megalapozott adatokkal megfogalmazva a sport, a testnevelés és a (szervezett) fizikai aktivitás hozzájárulását a fenntartható fejlődéshez elismerték a kormányok közötti és több érdekelt felet támogató szükséges előfeltételeként. Ez kulcsfontosságú az ezekre a szakpolitikai területekre történő beruházások igazolásához, és fontos a sporttal kapcsolatos politikai prioritások hiteles összekapcsolásához a nemzeti fejlesztési tervekkel, a regionális prioritásokkal és a fenntartható fejlesztési célokkal. További kutatásokra van szükség ezen a területen a testnevelés és az iskolai sport, valamint a fenntartható fejlesztési célok közötti kapcsolatok kialakítása és megerősítése érdekében, valamint annak érdekében, hogy ezek a hozzájárulások hogyan maximalizálhatók.

A COVID-19 járvány miatti jelentős hatások és a haladást fenyegető veszélyek miatt most minden eddiginél szorosabban figyelemmel kell kísérni a sport fenntartható fejlődéshez való hozzájárulását. 2020-ban a nemzetközösségi miniszterek hangsúlyozták ennek a közös mérési megközelítésnek a jelentőségét a sport értékének számszerűsítése és az ágazatba történő jövőbeli beruházások hatékony célzása szempontjából, különösen a COVID 19 hatását követő tartós fellendülés biztosítása érdekében.

Életrajz:

Michael Armstrong a Nemzetközösség Titkárságának a Sport a Fejlesztésért és a Békéért Program menedzsere, ahol a titkárság technikai segítségnyújtási programjait irányítja. Célja egy nemzetközi projekt kidolgozása, tesztelése és validálása mérési keretrendszer és modellmutatók kidolgozása, tesztelése és validálása érdekében, hogy támogassa a tagországokat, a sportszervezeteket és más érdekelt feleket a sport, a testnevelés és a testmozgás hozzájárulása szempontjából a kiemelt fontosságú fenntartható fejlesztési célokhoz.

A Nemzetközösség Titkársága a Nemzetközösség 54 tagállamának kormányközi szervezete. A szervezet szakpolitikai útmutatást, technikai segítséget és tanácsadási szolgáltatásokat nyújt a tagországoknak. A Sport a Fejlesztésért és a Békéért program támogatja a Nemzetközösség országait a sport fenntartható fejlődéshez való hozzájárulásának előmozdítását és védelmét célzó politika és stratégia megerősítésében.

Mike széleskörű tapasztalattal rendelkezik az állami és magánintézményekkel való együttműködés terén a sport és a nagyobb sportesemények pozitív, társadalmi és gazdasági eredményeinek maximalizálása érdekében. Ez magában foglalta az New Zealand Major Events projekt és korábbi programjait, valamint az önkormányzati beruházási döntések stratégiai vezetését az Auckland Tourism, Events and Economic Development vezető befektetési tanácsadójaként. Mike sportgazdálkodási és menedzsment mesterképzéssel rendelkezik a Florida Állami Egyetemen, valamint egyetemi diplomát szerzett pszichológiából, közgazdaságtanból és testnevelésből is.