„HAPPY HÉT” MÁRCIUSBAN AZ ISKOLÁKBAN

Az OGYÉI (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet)immár tizenegyedik alkalommal hirdeti meg országos vízfogyasztást népszerűsítő HAPPY-hét (Hungaryan Aqua Promoting Program in the Young) programját iskolák és óvodák számára 2021. március 21-26. között.

Napi 2 liter folyadék kell a fizikai és szellemi egészség megőrzéséhez, a cukros italok túlzott fogyasztása viszont már gyermekkorban is elhízáshoz és fogszuvasodáshoz vezethet, erre hívja fel a figyelmet az ország egyik legnagyobb iskolai-óvodai egészségvédő programja.

A hét során a pedagógusok szabadon választhatnak különböző programelemekből, edukációs anyagokból, azok segítségével megismertetik a gyerekeket az egészséges folyadékfogyasztással és az ivóvíz jelentőségével.

Az OGYÉI minden évben értékes nyereményeket oszt ki a programban részt vevők között. A program révén egyre több fiatal tesz szert játékos formában olyan ismeretekre, melyek hosszú távon hozzájárulhatnak a gyerekkori elhízás terjedésének visszaszorításához.

Mivel a helyes táplálkozás, és ennek részeként a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás hangsúlyozását az MDSZ is kiemelt feladatának tekinti, ezért reméljük, hogy minél több intézmény kapcsolódik a programhoz.

A „Happy Hét” felhívása ITT érhető el, a szülői tájékoztató ITT, letölthető segédanyagok pedig ITT.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK