Zenés közösségi aktivitás – rekordállítás a Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskolában

A 2016-os TE IS tábor egyik legizgalmasabb programja a tábor zárónapján megvalósuló közösségi zenélés volt. A táborban részt vevő gyerekek és pedagógusok saját készítésű „kacat-hangszereiken” tanultak meg és adtak elő kezeket és lábakat egyaránt megmozgató dalokat. A tábori élmények által inspirálva a Hajdúdorogi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai kezdeményezték, hogy iskolájukban valósítsuk meg újra a közösségi zenélés aktivitását. A pedagógusok és a gyerekek terve az volt, hogy a közös zenéléssel egyúttal rekordot is döntenek, ők lesznek az országban (és talán a világon is) a legnagyobb létszámú csoport, akik saját készítésű hangszereken egy felismerhető dalt adnak elő.

Az aktivitás előkészületeit követően a közös zenéléssel összekötött rekordkísérletre 2017. március 31-én, pénteken, 11.00 órától került sor, a helyi óvodák bevonásával és közreműködésével.

Az esemény elsősorban az aktivitásról és a közösségi élményről szólt. A gyerekek megtapasztalhatták a csapatmunka, a részvétel, a kifejezés lehetőségeit, miközben a felkészülés során mindnyájan egy közös cél érdekében munkálkodtak. Az aktivitáshoz kapcsolódó tevékenységek, a célok érdekében történő együttműködés nem csupán a gyerekek egyéni és társas kompetenciáit fejleszti, hanem azokat a transzverzális készségeiket is, amelyek többek között a kooperációra, a csapatmunkára, kommunikációra épülnek. Mindezek mellett pedig a közös zenélés, mint minden közös iskolai aktivitás, örömet okoz és társas kohéziót teremt.

A sikeres rekordállítást követően közös videoklipet forgattunk, amely itt tekinthető meg.

Az aktivitáson készült fotókat pedig itt lehet megnézni.

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK