Veszprémben zárt a Sport Legyen a Tied! első sorozata

Alig néhány nap telt el a veszprémi kézilabda csapat sikere és a teremsport szezon zárása óta, a hazai kézilabda fellegvárának is számító csarnok küzdőterét máris birtokba vehették a különböző sportokat kipróbálni vágyó diákok. A Sport Legyen a Tied! program a tanévben utoljára Veszprém megye székhelyére látogatott el. Az ezer gyermek részvételével zajló esemény ismét rendkívül színes és aktív kikapcsolódást biztosított az iskolásoknak.

A rövid megnyitón Némedi Lajos, Veszprém város alpolgármestere kiemelte, hogy a város mindent megtesz azért, hogy a sportolás lehetőségeit megteremtse, biztosítsa. A város önkormányzata nevében buzdította a gyermekeket a sportolásra és hangsúlyozta, hogy ez az egészséges életmód alapja.

“Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen” idézettel kezdte rövid köszöntőjét Dr. Zsilinszky László, a programot életre hívó Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságának főosztályvezető-helyettese. A továbbiakban hangsúlyozta, hogy az összefogás az utánpótlás nevelésben is rendkívül fontos, ezért örömteli, hogy ennyi sportág képviselője megjelent ezen az eseményen is. A sport a játék eszközével nevel, így a közoktatásban is kulcsszerepet játszik a sportos életmód és a mozgás. Reményét fejezte ki abban, hogy a nap programjának segítségével néhányan talán már a nyári szünet folyamán keresnek maguknak sportolási lehetőséget, programot vagy tábort.

Daragó Lászlóné, a Magyar Diáksport Szövetség osztályvezetője elmondta, hogy az MDSZ közel három évtizedes munkájának egyik fontos elismerése a minisztérium sportvezetése részéről, hogy egy ilyen nagy volumenű és összetett munkával járó program lebonyolítását a szervezetre bízta.

A Sport Legyen a Tied! megyei eseményei csak egy fejezetét jelentik a teljes programnak, hiszen a 2015/16-os tanév első félévében több mint 200 további bemutató esemény kerül lebonyolításra általános iskolákban. Ezen kívül a program keretében összesen 500 millió forint értékben valósul meg sportszer kihelyezés is. Az iskolák elérésekor fontos, hogy minden térség és minden járás azonos érintettséggel szerepeljen a programban, melynek várhatóan a következő tanévben is lesz folytatása.

Az ingyenesen látogatható megyei eseménysorozat is nyári szünetet tart Veszprém után, de ősszel, a következő tanév megkezdése után egy héttel már a győri diákok részvételére számítanak majd a szervezők. A programról bővebben a www.asportlegyenatied.hu oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK