USZONYOSÚSZÓ DIÁKOLIMPIA® ORSZÁGOS DÖNTŐ

A 2017-es évi uszonyosúszó diákolimpia országos döntője pünkösd vasárnapra, június 4-re esett. Az idei tanévi döntőt, a tavalyi versennyel ellentétben, nem zavarta meg a jégeső, és verőfényes napsütésben versenyezhettek a diákok a gyöngyösi Dr. Csépe György Uszodában.

A legfiatalabbak közül diákolimpiai bajnok lett Sipos Viktória Kálvin Téri Ref.Ált.Iskola tanulója 50m uszonyos pillangóúszáson, Tiszperger Júlia (Szennai Fekete László Ált. Isk) 200m uszonyos gyorsúszáson bizonyult a legjobbnak. Ugyanebben a korcsoportban Németh Nóra kétszer is a dobogó tetejére állhatott a Dunaújvárosi Arany János Ált. Iskola tanulója 50m és 100m uszonyos gyorsúszáson is a legjobb volt. Fiúk közül Gurisatti Róbert (Dunaújvárosi Móricz Zs. Ált. Isk.) nem bízta a véletlenre, hiszen korosztályában mind a négy távon győzedelmeskedett.

II. korcsoportban csak úgy, mint egy héttel korábban a Gyermek Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokságon Szili Ágnes (Kecskeméti Református Ált. Isk.) és Kováts Alex (Kaposvári Kodály Zoltán Központi Ált. Isk.) ezen a versenyen sem adtak esélyt ellenfeleiknek mind a négy távon elsőként értek célba.

III. korcsoportban a lányoknál Deme Dorka (Gyöngyösi Berze Nagy János Gimn.) és Pernyész Dorottya (II.Rákóczi Ferenc Kat.Ált.Isk.) szintén két-két aranyéremmel gazdagodtak, míg fiúknál Pázmányi Sándor (Debreceni Fazekas Mihály Gimn.) háromszor, Lipők Larion (Szeint József Ált.Isk.Gimn.) egyszer állhatott a dobogó tetejére.

A IV. korcsoportos lányoknál, csak úgy mint a III. korcsoportban Kiss Blanka (DE Kossuth L. Gyak. Gim. és Ált.Isk.) és Stadler Csenge (Kaposvári Kodály Z. Közp. Ált. Isk.) is kettő győzelmet tudhattak magukénak, míg fiúknál Sebestyén Ferenc (Pannon Oktatási Kp.) kétszer, Tasnádi Martin (Ma-i Noszlopy Gáspár Ált.Isk.) és Kolonics Milán (Kecskeméti Bánya Júlia Gimn.) egyszer lettek diákolimpiai bajnokok.

V. korosztályban Blaszák Lilla (Kecskeméti Református Gimn.) 50m búvárúszáson, Makszim Csenge (Tóth Árpád Gimn.) 100m felszíni úszáson, Szabó Anita (Bd-i Csokonai Vitéz Mihály Gimn.) 100m uszonyos gyorsúszáson, míg Hamlin Dorothy (Kaposvári Munkácsy Mihály Gimn.) 200m uszonyos gyorsúszáson lettek diákolimpiai bajnokok. Ugyanebben a korosztályban Hamlin Matthew (Kaposvári Munkácsy Mihály Gimn.) három-, míg Lengyeltóti István (Kaposvári Táncsics Mihály Gimn.)  egy számban állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK