Újraválasztotta Balogh Gábort az MDSZ tisztújító küldöttgyűlése

A Magyar Diáksport Szövetség küldöttgyűlése egyhangú szavazással újabb négyéves időtartamra Balogh Gábort választotta meg az MDSZ elnökének, valamint tisztségében megújította az MDSZ elnökségének mind a hét további tagját.

A küldöttgyűlést elsőként dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntötte. Beszédében nélkülözhetetlennek és példaértékűnek nevezte az MDSZ munkáját, amelynek segítségével meg tudják szólítani a diákokat.

„Annak érdekében, hogy a gyerekek sportolni kezdjenek, nekünk kell versenyeznünk értük, meggyőzni őket. Éppen ezért a kormány elkötelezett, hogy a jövőben is a Szövetség segítségére legyen, nemcsak anyagilag, hanem létesítmények építésével is.” – közölte Szabó Tünde. Kiemelte: a XXI. században nagyon fontos, hogy az edzéseken is megfelelő körülmények és infrastruktúra várja a sportolni vágyó fiatalokat, illetve hangsúlyozta az MDSZ kezdeményezésére nemzetközivé bővült Európai Diáksportnap jelentőségét.

Balogh Gábor, az MDSZ elnöke felszólalásában legnagyobb hangsúllyal a diáksport megújításának koncepciójáról beszélt, melyben elsődleges cél minden gyermek elérése, és ennek a célnak a megvalósításához minél több fajta sportos aktivitás biztosítása.

A jövőben még nagyobb figyelmet szeretne fordítani az MDSZ a fiatalok megszólítására, azért hogy valódi szemléletformálást tudjon megvalósítani: ne csak az iskolában, hanem otthon és szabadidejében is minél több gyermek sportoljon a mozgás öröméért.

A megválasztott elnökség:

Balogh Gábor elnök
Tóth Zoltán alelnök
Veress Réka elnökségi tag
Varga András elnökségi tag
Thaisz Miklós elnökségi tag
Egri Gyula elnökségi tag
Dr. Zsilinszky László elnökségi tag
Bíró Csaba elnökségi tag

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK