Új pedagógus-továbbképzések indulnak tanítók és testnevelő tanárok számára

DSC_0079

A Magyar Diáksport Szövetség – egyrészt a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, másrészt a Magyar Kézilabda Szövetséggel együttműködésben − 30 órás, akkreditált pedagógus-továbbképzési programokat indít tanítók és testnevelő tanárok számára 2016 őszétől a Közép-magyarországi régióban (Budapesten és Pest megyében) „Az alsó tagozatos “Grassroots” labdarúgás módszertani és gyakorlati alapjai – alkalmazása az iskolai testnevelésben”, „A “Grassroots” labdarúgás módszertani és gyakorlati alapjai az 5-12. évfolyam iskolai testnevelésében”, illetve „A szivacskézilabdázás oktatás módszertani alapjai az iskolai testnevelésben” címmel.

Az iskolai labdarúgás, illetve a szivacskézilabdázás új, 2016. szeptemberétől már az iskolákban is használható alternatív kerettanterveihez kapcsolódó tanfolyamok során a résztvevők megismerhetik a „Grassroots” labdarúgás és a szivacskézilabdázás programjának 1-4. évfolyamra vonatkozó céljait, fejlesztési feladatait, elméleti és módszertani alapjait, a kapcsolódási és fejlesztési lehetőségeket a felső tagozatos oktatás kapcsán, illetve – a labdarúgás esetében –az 5-12. évfolyamokra vonatkozó hasonló tartalmakat.

Célunk, hogy a képzésen résztvevők képessé váljanak iskolai körülmények – a mindennapos testnevelés délutáni időszakban kiváltható órakeretei − között „Grassroots” labdarúgás és szivacskézilabda specifikus tanórák, foglalkozások vezetésére továbbá, hogy tudják alkalmazni a tanulók életkori és fejlődési jellemzőihez igazodó, differenciált foglalkoztatási formákat, élményszerű és változatos tanulásszervezési eljárásokat. Reméljük, hogy a képzésre jelentkezők is megerősítik majd a továbbképzések elvégzését követően, hogy olyan alapvető gyakorlati (technikai és taktikai) tudásnak jutottak birtokába, amellyel képessé váltak a tematikai egységekben rögzített tartalom oktatására.

Kérjük a jelentkező tanítókat és testnevelő tanárokat, hogy oktatási tapasztalataik alapján válasszák ki az érdeklődésüknek megfelelő, adott iskolafokokhoz (1-4. évfolyam, 5-12. évfolyam) tartozó továbbképzéseket!

A továbbképzés minden esetben 30 kontakt óra, mely 2/3-ad részben gyakorlati, 1/3-ad részben elméleti felkészítést tartalmaz.

A képzésekkel kapcsolatban eddig érkezett leggyakoribb kérdések és az azokra vonatkozó válaszok erre a linkre kattintva érhetőek el.

A továbbképzésekre itt lehet jelentkezni!

Várjuk a jelentkezésüket!

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK