Új, ingyenes, akkreditált pedagógus továbbképzést indítunk „A pozitív motivációs környezet kialakítása és a mozgástanítás korszerű megközelítése az iskolai testnevelésben: elmélettől a gyakorlatig” – címmel

A Magyar Diáksport Szövetség az EFOP-3.2.8-16-2016-00001 azonosítószámú – T.E.S.I. -2.0 Beavatkozások a minőségi (inkluzív)testnevelés oktatás és képzés megvalósítás érdekében c. Európai Uniós kiemelt projekt keretén belül 2019. február 15-től indítja „A pozitív motivációs környezet kialakítása és a mozgástanítás korszerű megközelítése az iskolai testnevelésben: elmélettől a gyakorlatig” című 30 órás, ingyenes, akkreditált pedagógus-továbbképzési programját országos szinten.

A továbbképzés célja, hogy a résztvevők ismerjék meg a pozitív motivációs környezet kialakításához elengedhetetlen elméleti alapokat és a gyakorlati megvalósítást támogató környezeti elemeket. A továbbképzés további célja, hogy a résztvevők ismerjék meg a mozgástanulás és mozgástanítás korszerű megközelítésének (nemlineáris pedagógia) oktatási céljait, fejlesztési feladatait, elméleti és módszertani alapjait. A résztvevők a továbbképzés végére váljanak képessé olyan újszerű oktatási módszerek alkalmazására, amelyek segítségével tanulóik motivált tanulási környezetben vehetnek részt a foglalkozásokon. A résztvevők váljanak képessé a 6-18 éves tanulók életkori és fejlődési jellemzőihez igazodó, differenciált foglalkoztatási formák, élményszerű és változatos tanulásszervezési eljárások felhasználásával sikerorientált testnevelési órák megtartására, lebonyolítására.

A képzésre való jelentkezés feltételei

Minden pedagógus, aki tanítói vagy testnevelő tanári diplomával rendelkezik. Ennek hiányában hallgatóként van mód részt venni a továbbképzésen. Jelentkezni a www.netfit.eu oldalon keresztül lehet.

A képzés során megszerezhető kompetenciák/képzettség

A továbbképzés végére a résztvevő:

–          ismerje a korszerű mozgástanulás és mozgástanítás elméletét, céljait, oktatási szemléletét;

–          legyen képes a program egyes tematikai egységeinek tartalmait feldolgozó oktatási terv elkészítésére;

–          ismerje a különböző motivációelméleteket és legyen képes a pozitív motivációs környezet kialakítására;

–          ismerje a hatékony mozgástanulást támogató környezet kialakításának elméleti hátterét és legyen képes a gyakorlati megvalósítására!

A képzés egy elméleti teszt kitöltésével zárul, és az azt a sikeresen elvégzők számára tanúsítványt állítunk ki, valamint 30 kreditpontot kapnak.

Helyszínek és időpontok

Info:

Közép-magyarországi régió

Nyugat-dunántúli régió

Közép-dunántúli régió

Dél-dunántúli régió

Észak-magyarországi régió

Észak-alföldi régió

Dél-alföldi régió

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK