Törökszentmiklós sportból jelest kapott

TSD_6908 kuldeniTSD_6780

Törökszentmiklós adott helyet a Sport Legyen a Tied! Program 17. állomásának, amelyet a Magyar Diáksport Szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága ingyenesen indított el a 7-14 éves korosztály számára. A kezdeményezés fő célja itt is sikeresen megvalósult: több száz tanuló megismerte a lakóhelye közelében fellelhető sportegyesületeket, ezáltal előremozdítva a sportágak utánpótlás-bázisának növekedését.

Jász-Nagykun-Szolnok megyét Törökszentmiklós képviselte a Sport Legyen a Tied! programsorozaton, ahol a Jávor László Sportcsarnok lehetőséget teremtett a helyi sportágak képviselőinek, sportegyesületeknek, hogy megismertessék, és egyben megszerettessék a gyerekekkel az általuk képviselt mozgásformát a tornától a küzdősportokon keresztül a legnépszerűbb sportig, a futballig.

A népszerű rendezvény megnyitóján rövid beszédet mondott Fejes Tibor, Törökszentmiklós alpolgármestere, aki büszkén hangoztatta, hogy a településen rengeteg az aktív egyesület, így a gyermekeknek mindig adódik lehetőségük sportolásra.

Dr. Zsilinszky László az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága képviseletében pedig hozzátette, hogy a kormányzat minden lehetőséget megragad arra, hogy a gyermekeket a sporthoz közelebb vigye.

Ennek eredményeképpen jött létre 2015 év elején a program, amelynek fő kedvezményezettjei a diákok. Az őszi időszakban a megyei eseményeken kívül iskolai színtéren 230 hasonló esemény valósul majd meg, amelyek segítségével több mint 30 ezer gyermek vehet részt az élményt nyújtó aktivitásokon. Ezen túl a Sport Legyen a Tied! keretében több mint 1100 iskolához kerülnek nagy értékű sporteszközök, amelyek elősegítik az iskolai testmozgást, egyes sportágak szakszerű és aktív művelését. Az eszközöket az intézmények megkapják, így hosszú távon biztosíthatják tanulóik számára a sportolási lehetőséget.

A törökszentmiklósi eseményen több száz gyermek próbálhatta ki a legkülönfélébb sporteszközöket. Egy-egy gyermek 1,5-2 órás aktivitáson vehetett rész, amely után kicsit fáradtan, de felejthetetlen élményekkel gazdagon térhetett haza.

A soron következő esemény szeptember 28-án, Székesfehérvárott lesz, amely 12.00 és 16.00 óra között bárki számára ingyenesen látogatható.

További információ: www.asportlegyenatied.hu

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK