TÖBB SZÁZ SPORTCIPŐ GYŰLIK A NEHÉZ KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT ÉLŐ GYEREKEKNEK

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) az Európai Diáksport Napján elindította az „Egy cipőben járunk” társadalmi felelősségvállalás programját. A kezdeményezés arra hívja fel a figyelmet, hogy a sportolásban ugyanolyan fontos az egyenlő esélyek biztosítása, mint az élet bármely más területén. Ezért a sportszervezet jelképes sportcipő gyűjtést indított, amelyeket majd a nehéz körülmények között élő, sportolni vágyó gyermekek számára juttat el. A gyűjtés ismert hazai élsportolók és közéleti személyiségek adományaival indult.

Gergely István, Erdei Zsolt, Kiss Gergő, Kovács Katalin, Stohl András, Nemcsák Károly, Gerendai Károly – csak néhány ismert név azok közül az élsportolók és közéleti személyiségek közül, akik szeptember 28-án személyesen hozták el sportcipő adományukat az MDSZ által szervezett „Egy cipőben járunk” programindító rendezvényre. „Kezdeményezésünk lényege egy olyan hagyományteremtő sportcipő-gyűjtési aktivitás, amely a nehéz körülmények között élő gyermekek rendszeres testmozgását és sportolását segíti. A program keretében az a célunk, hogy új, jó minőségű sportcipőket gyűjtsünk és juttassunk el a sportolni vágyó tanulók számára.” – mondta el Balogh Gábor MDSZ elnök, a program elindítója. Az esemény résztvevői nemcsak sportcipőket hoztak magukkal, hanem motiváló üzeneteiket is elküldték a gyerekeknek a cipőfűzőkre kötve.

„Ha esik, keress szivárványt, ha sötét van, keress csillagokat.” – ezt üzente Pálinger Katalin magyar válogatott kézilabdakapus a cipő címzettjének.

Az adományozási időszak, amelynek keretében bárki elküldheti sportcipő adományát vagy annak árát, 2018. szeptember 28-tól 2018. november 15-ig tart. Az MDSZ az összegyűlt adományokat december első felében juttatja el a kiválasztott iskoláknak. A programról, a felajánlás lehetőségeiről és részleteiről bővebben itt tájékozódhat: www.egycipoben.hu

A sajtótájékoztatón készült fotók ezen a linken érhetőek el.

A program háttere

Az MDSZ négy éve működteti a NETFIT® rendszert, amelynek keretében a hazai általános és középiskolás gyerekek fittségmérése zajlik. A mérési eredmények arra hívták fel a figyelmet, hogy erős összefüggés van az egyes országrészek, régiók gazdasági fejlettsége és az ott élő gyermekek fittségi mutatói, eredményei között.  Az adatok alapján az rajzolódik ki, hogy a kevésbé fejlett térségekben, településeken élő, valamint a hátrányos helyzetű gyermekek fittségi állapota fokozottabb fejlesztést igényel, mint azon tanulók esetében, akik jobb feltételek, vagy családi jövedelmi viszonyok mentén élhetik mindennapjaikat. Ez azt jelenti, hogy ezek a diákok nagyobb eséllyel találkoznak felnőttként életmódbetegségekkel, mint az e tekintetben kedvezőbb helyzetben lévő térségekben, településeken élő társaik. A családok számára a gyerekek sportolása időt, odafigyelést és anyagi ráfordítást is igényel, és ezek közül az egyik legnagyobb pénzügyi teher a sportruházat, sportszerek, sportfelszerelések megvásárlása. Az MDSZ programja a bármely sporthoz szükséges és időről-időre cserére szoruló cipő beszerzésében segíti a családokat.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK