Több mint 200 ezren sportoltak a Magyar Diáksport Napján

Balogh Gabor, Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Gyurta Daniel, Schmitt PalMDN sportolo gyerekek

Több mint 200 ezer általános- és középiskolás diák sportolt két órát pénteken, a kilencedik alkalommal megtartott Magyar Diáksport Napján.

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) rendezvényének kiemelt budapesti helyszínén, a Margitszigeti Atlétikai Centrumban Balogh Gábor, az MDSZ elnöke elmondta: idén országosan 777 iskola csatlakozott a felhívásukhoz. Ez kilenccel több a tavalyinál, s az eddigi legnagyobb létszám a Magyar Diáksport Napjának történetében. “Nyolc éve pár tíz iskola részvételével indult el a Magyar Diáksport Napja, amely mára egész Európa legnagyobb iskolai szabadidősport rendezvényévé nőtte ki magát, s még az Európa Bizottság figyelmét is felkeltette” – fogalmazott Balogh Gábor, aki hozzátette: elismerés számukra, hogy az Európai Bizottságtól felkérést kaptak, dolgozzák ki annak a módszertanát, hogy más uniós országok hogyan tudnák megszervezni saját hasonló rendezvényüket, s erre EU-s forrást is elnyertek. A Margitszigeti Atlétikai Centrumban, zuhogó esőben megtartott központi rendezvényen Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság magyar tagja, a Nemzet Sportolója , a rendezvény fővédnöke rajtoltatta el a 2015 méteres váltófutás versenyének mezőnyét. A sportdiplomata hangsúlyozta: azok a diákok, akik most részt vesznek az eseményen, kilenc év múlva lehet, hogy olimpikonok lesznek egy 2024-es budapesti ötkarikás játékokon. “Mi, felnőttek azon fáradozunk, hogy idevarázsoljuk 2024-re az olimpiát, nektek az a dolgotok, hogy álmodjatok arról, hogy résztvevők lesztek” – jelentette ki Schmitt Pál, aki felhívta a diákok figyelmét arra is, hogy a Gyorsabban, magasabbra, erősebben olimpiai jelszó az élet más területeire, a tanulásra, a munkára és a magánéletre is vonatkozik. A versenyzést a kedvezőtlen időjárás csak részben akadályozta meg, a Margitszigeten a váltófutást megtartották, de az atlétikai ügyességi számokat és a csapatsportágak küzdelmeit a sérülésveszély miatt egy későbbi időpontra halasztották. A Magyar Diáksport Napjának rendezvényeihez országos szinten több mint 200 ezer, 6-18 éves tanuló csatlakozott.

Forrás: MTI

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK