Testnevelő tanárokat jutalmazott az MDSZ Nyíregyházán

Elismeréseket adtunk át eredményességért és a tehetséggondozásért

kit

A mai napon adta át Nyíregyházán Balogh Gábor az MDSZ elnöke valamint Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke azokat a díjakat, amelyeket olyan testnevelő tanároknak ítéltek oda, akik a tehetséggondozáshoz, az utánpótlás fejlesztés népszerűsítéséhez, szervezéséhez és továbbfejlesztéséhez hosszú éveken keresztül sikerrel járultak hozzá. Az elismerésekről a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Diáksport Egyesület, a Magyar Diáksport Szövetség és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Testnevelők Egyesület egyenlő számban delegált tagjai döntöttek. Az eredményességi és tehetséggondozás – utánpótlás nevelés kategóriákban átadott díjak hátterét az a megállapodás biztosítja, amelyet tavasszal kötött egymással az MDSZ és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés.

– A Magyar Diáksport Szövetség munkájának legfontosabb része, hogy a gyerekeket az egészséges életmód, a rendszeres testmozgás felé tereljük – mondta a kitüntetések átadása apropóján Balogh Gábor az MDSZ elnöke. Ebben a munkában szövetségünk legfőbb partnerei, segítői a testnevelő tanárok, ők azok, akik az iskolákban a gyerekekkel nap mint nap foglalkoznak. Ezért kezdeményeztük a megyei közgyűlésnél, hogy a kiemelt munkát végző pedagógusokat díjazni, jutalmazni tudjuk. Nyitott fülekre találtunk, az első ilyen jellegű megállapodást itt kötöttük Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, és ennek mintájára azóta Heves megyében is aláírtunk hasonló szerződést, és remélhetőleg mások is csatlakoznak majd ehhez a kezdeményezéshez.
Díjazottak:

Eredményességi díj

Juhász Béla

Juhász Béla a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium tanára. Tanulóival több éve folyamatosan részt vesz a felmenő rendszerű diákolimpiai versenyeken. Kiemelten foglalkozik a torna sportággal, csapatai az országos elődöntőkön, döntőkön haladó és kezdő kategóriában dobogós helyezéseket érnek el. Az ő kezdeményezésére indult el a ,BESI-KUPA’ sporttalálkozó, mely fontos szerepet tölt be a kisvárdai iskolák életében.

Tehetséggondozás – utánpótlás díj

Orosz Györgyné

Orosz Györgyné a Napkori Jósika Miklós Általános Iskola testnevelő tanára, a napkori Diáksport Bizottság elnöke. Az iskolai és a tömegsport népszerűsítésén túl versenyek szervezését, lebonyolítását végzi. Kiváló szakmai tevékenységének köszönhetően a körzetében önálló versenyrendszert működtet Versenyzői az megyei döntők, országos döntők résztvevői atlétika, labdarúgás sportágban

Bohács Csabáné

Bohács Csabáné a fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde testnevelő tanára, a fehérgyarmati Területi Diáksport Bizottság titkára. Az iskolai csapataival kézilabda sportágban több évtizede eredményesen szerepelnek a megyei döntőkön, országos elődöntőkön. Edzőként lelkiismeretes munkájával készíti fel játékosait, tanítványait, akik később más egyesületben gyarapítják tovább a megszerzett tudásukat. (Mátészalka, Debrecen, Vác). A megyei diákolimpiai versenyeken atlétika, torna, játékos sportverseny, labdarúgás sportágakban versenyeznek a csapatai.

Tamás Kálmán

Tamás Kálmán a nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola testnevelő tanára. Pályafutása kezdete óta csapatai minden évben az országos diákolimpiai versenyek résztvevői. Tehetséggondozás terültén igyekszik a megye tehetséges sportolóit felkarolni és támogatni, fontos számára hogy tanítványai ne csak a pályán, hanem az élet dolgai között is kiigazodjanak. Legeredményesebb területe a labdarúgás, hiszen tanítványai magyar válogatottak, NB-I es labdarúgók.

Ispán Sándor

Ispán Sándor a nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola testnevelő tanára. A halmozottan hátrányos helyzetű tanulóknak a sportolási és versenyezési lehetőségeit biztosítja. A nyírbátori területi versenyrendszer kialakításában, lebonyolításában folyamatosan részt vesz. Tanítványai atlétika, labdarúgás sportágakban megyei döntőkön, országos döntőkön versenyeznek.

Rontó Zsolt

Rontó Zsolt a Tiszavasvári Általános Iskola testnevelő tanára, a Tiszavasvári Diáksport Egyesület elnöke. Pályafutása során több tehetséget fedezett fel és indított el különböző sportágakban. Tanítványai atlétika sportágban többszörös országos bajnokok, kézilabdás csapata országos elődöntök, döntők résztvevői. A tiszavasvári körzethez tartozó sportversenyek szervezője, rendezője. A megyei diákolimpián csapatai atlétika, kézilabda, labdarúgás, játékos sportverseny sportágakban vesznek részt.

Fotó: Racskó Tibor

További képek erre a linkre kattintva érhetőek el.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK