TE IS programmal a felzárkóztatásért Pákán

TE IS páka

Együtt a TE IS csapat: (elől balról) Kovács Bianka, Melles Ramóna, Czigány Kinga, Landi Márton, Kovács Virág, Orsós Adrián, Hogenbuch Zsófia, Orsós Ferenc. Hátul Simonné Goschi Gabriella szakmai vezető, Márfi Bálint, Langerné Victor Katalin és Németh Andrásné az intézmény vezetője. (Fotó/cikk: Korosa Titanilla)

Többféle sportprogram is megvalósult a rendszeres foglalkozások mellett a TE IS program keretében az általános iskolában Pákán.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) 700 millió forintból valósítja meg megyénként 8 intézményben a Testmozgás az Iskolában (TE IS) programot, melynek koncepcióját és módszertanát a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) dolgozta ki. A program a testmozgásra és közös játékra épül, a bevont diákok főként a hátrányos helyzetűek közül kerültek ki. A Pákai Öveges József Általános Iskolába a KLIK Központ munkatársai mellett Langerné Victor Katalin, társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár is ellátogatott megtekinteni a program eredményeit. A találkozón a pedagógusok és a TE IS csapat 10 diákja is elmondta tapasztalatait.

„A társadalmi felzárkózás egyik legjobb helyszíne az iskola. Ez a program is a segítség egyik formája, a diákok önbecsülést kapnak, közösséget szerveznek, ötletelhetnek és ezeket az élet bármely területén tovább tudják vinni.” – mondta Langerné Victor Katalin, aki jó példaként értékelte az iskolát a program kapcsán.

A program kapcsán elhangzott, az önálló szervezés során olyan készségeket sajátítanak el a diákok, mint a kommunikáció, stresszkezelés, vagy a közösségi élet alakítása. A foglalkozások mellett sport- és informatikai eszközök beszerzése is folyamatosan zajlik. Szeptemberben zárul a projekt, de az iskolában remélik, sikerült hagyományt teremteni és a megvalósított tevékenységek beépülnek az iskola életébe.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK