SZIVACSKÉZI AZ ISKOLÁKBAN

sziv12

Hatályba lép az szivacskézilabdázás alternatív kerettanterve

2016 . szeptember 1-én hatályba lép az 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet legújabb módosítása, így immáron a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) és a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) együttműködésében elkészített „Szivacskézilabda kerettanterv 1-4. évfolyam számára” is választható lesz az iskolákban.

Az MDSZ és az MKSZ immár lassan két éve együtt dolgozik azért, hogy a lehető legtöbb magyar iskolában − a mindennapos testnevelés délután kiváltható órái során − választható legyen a szivacskézilabdázás, melynek lényege elsősorban a játék, és az, hogy minél több gyerek minél több pozitív élményt szerezzen és sikert éljen át a kézilabdázás által. Az MKSZ az elmúlt években számos előremutató, grassroots szellemiségű programot indított útjára, mint amilyen a „Kézilabdázás az iskolában” program, vagy éppen a SULIKÉZI fesztiválsorozat, és ebbe a sorba illeszkedik az iskolai testnevelés színesítését célzó projekt is, mely kifejezetten az alsó tagozatos gyermekeket, tanulókat célozza meg.

A két szövetség – azon túl, hogy kidolgozta a tantervi tartalmat – már akkreditálta azt a 30 órás pedagógus-továbbképzési programot, amely idén a Közép-magyarországi régióban, várhatóan 2017 elejétől pedig az ország egész területén elérhető lesz a szivacskézilabdázás oktatása iránt érdeklődő tanítóknak és testnevelő tanároknak. A cél ezúttal is az, hogy a pedagógusok a megfelelő kompetenciák birtokába jussanak, és bátran és örömmel tanítsák a gyerekeknek a szivacskézilabdázást.

Az MKSZ ugyanakkor még ennél is többet vállalt a program sikerének biztosítása érdekében. A szövetség úgy döntött, hogy minden olyan iskolába, ahonnan a tanfolyamokra érkezik legalább egy fő pedagógus, legkésőbb 2017 szeptemberéig, tehát a következő tanév elejéig kiszállít egy pár szivacskapuból és 30 darab, többméretű szivacskézilabdából összeállított eszközcsomagot.

(fotó: Boros Sándor)

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK