Szekszárdra érkezett A Sport Legyen A Tied!

17025989137_99b954fde6_k

Tolna megye székhelyén, Szekszárdon folytatódott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által életre hívott, sportágakat népszerűsítő programsorozat.

A rendezvény fő célja, hogy az általános iskolások részére egyszerre, egy helyen tartsanak minél több sportági bemutatót, hiszen így a gyermekek sokkal könnyebben megtalálhatják a számukra legszimpatikusabbat. Szekszárd városi sportcsarnokában összesen 20 sportág képviselete mutatta be, hogy a gyermekek milyen mozgásformákkal, feladatokkal találkozhatnak edzéseiken. A labdajátékok területe volt a legnépszerűbb, mindenki megtanulhatta a röplabdában ismert kosárérintést, a kézilabda testcseleit, a labdarúgás rúgó- illetve a kosárlabda dobótechnikáit. A küzdősportokat is nagy érdeklődés övezte, hiszen sok gyermek nem találkozott még tatamival és nem tapasztalta milyen egy judo ruha (judo gí) fogása, de érdeklődéssel próbálgatták a víváshoz használt eszközöket is. A helyi asztalitenisz klub is sok-sok gyermeket mozgatott meg egy különleges adogatógéppel, amely a leggyorsabbakat is komoly próba elé állította.

A város sportéletéről Csillag Balázs, a Szekszárdi Sportközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője a következőket mondta:

“Szekszárdon hagyományosan erősek a csapatsportágak, így a városvezetés az elmúlt néhány évben kiemelt figyelmet fordított a sportlétesítmények fejlesztésére. 2009-ben megépült két kisebb és egy nagy füves focipálya, majd ezt követte egy szabvány méretű 8 sávos atlétikai pálya. Legújabb fejlesztéseink közé tartozik a sportcsarnok mellett elhelyezkedő fürdő, melyben helyet kapott egy úszómedence is. Ezt tovább fogjuk bővíteni egy új fedett uszodával. A nagy területen elterülő sportlétesítmények remek alapot adnak arra, hogy az utánpótlás bázist szélesítsük és ezáltal akár új sportágak megjelenését is támogassuk. Nem régóta már nálunk is lehet amerikai focizni, ami rendkívül népszerű játéknak bizonyul. Célunk, hogy a már hagyományos, sikeres sportrendezvények – Borvidék Félmaraton, Gemenc Nagydíj, SporTolna Triatlon Fesztivál – mellé újakat is szervezzünk, ennek egyik remek példája a Sport Legyen A Tied! program.”

A Sport Legyen A Tied! program idén minden megyébe ellátogat, a tervek szerint 20 helyszínen, több tízezer gyermeket mozgat meg. Április 20-án Nyíregyházára látogatnak a sportágak, majd pedig Miskolc és Salgótarján következik a sorban. A programról bővebben a www.asportlegyenatied.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Az eseményen készült képek ERRE A LINKRE KATTINTVA érhetőek el.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK