Székesfehérvárra érkezett A Sport Legyen a Tied! program

TSD_7579TSD_7383

Székesfehérvár adott helyet A Sport Legyen a Tied! Program 18. állomásának, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága megbízásából a Magyar Diáksport Szövetség indított el a 7-14 éves korosztály számára. A kezdeményezés fő célja itt is sikeresen megvalósult: több száz tanuló megismerte a lakóhelye közelében fellelhető sportegyesületeket, ezáltal előremozdítva a sportágak utánpótlás-bázisának növekedését. Az eseményen résztvevő gyerekeket két példakép, Tápai Szabina és Dávid Kornél lelkesítette.

Fejér megyét Székesfehérvár képviselte A Sport Legyen a Tied! programsorozaton, ahol a VOK Sportcsarnoka teremtett lehetőséget a helyi sportágak képviselőinek, sportegyesületeinek, hogy megismertessék, és egyben megszerettessék a gyerekekkel az általuk képviselt mozgásformát az egyéni sportoktól a küzdősportokon át a csapatsportágakig.

A népszerű rendezvény rövid megnyitóján Dávid Kornél korábbi válogatott kosárlabdázó, és Tápai Szabina válogatott kézilabdás is feltűntek. Szabina a megnyitó után elmondta, hogy örül a kezdeményezésnek, hiszen a sportegyesületeknek óriási szerepük van abban, hogy egy-egy sportágban megtalálják a fiatal tehetségeket.

„Gyerekkoromban nekem nagy szerencsém volt, hiszen kézilabda tagozatos iskolába kerültem, ahol a nevelőedzők felfedeztek és nem hagytak elkallódni.” – árulta el a népszerű élsportoló.

A 2015 év elején induló, 20 sportrendezvényt számláló program az őszi időszak folyamán a megyei eseményeken kívül 230 iskolai eseménnyel egészül ki, amelyek segítségével több mint 30 ezer gyermek vehet részt az élményt nyújtó aktivitásokon. Ezen túl A Sport Legyen a Tied! keretében több mint 1100 iskolához kerülnek nagy értékű sporteszközök, amelyek elősegítik az iskolai testmozgást, egyes sportágak szakszerű és aktív művelését. Az eszközöket az intézmények megkapják, így hosszú távon biztosíthatják tanulóik számára a sportolási lehetőséget.

A székesfehérvári rendezvényen több száz gyermek próbálhatta ki a 18 sportágat, és a legkülönfélébb sporteszközöket. Egy-egy gyermek 1,5-2 órás aktivitáson vehetett rész, amely után kicsit fáradtan, de felejthetetlen élményekkel térhetett haza.

A soron következő esemény október 8-án, Egerben lesz, amely 12.00 és 16.00 óra között bárki számára ingyenesen látogatható.

További információ: www.asportlegyenatied.hu

 

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK