Székesfehérváron, majd Zalaegerszegen folytatódott a sportágak népszerűsítése

29928922956_743709b3ac_z

A Videoton Oktatási Központ adott otthont az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárság jóvoltából létrejött és a Magyar Diáksport Szövetség által koordinált „A Sport Legyen a Tied!” program székesfehérvári rendezvényének.

A köszöntőbeszédek sorát Mészáros Attila, a város alpolgármestere kezdte, aki elmondta, hogy Székesfehérvár méltó helyszíne a programnak, hiszen igazi sportváros, a bajnokok városa. Megköszönte a Klebelsberg Központ közreműködését abban, hogy a diákok az eseményre látogathattak, valamint kiemelte a Magyar Diáksport Szövetséggel való szoros együttműködést, amely nem csak „A Sport Legyen A Tied!” programban,  hanem több más projektekben is sikeresen megvalósul. Reményét fejezte ki, hogy minden gyermek megtalálja a kedvenc sportágát, ugyanis a városban komoly infrastruktúra adott ahhoz, hogy azt magas szinten műveljék a jövőben.

Németh Noémi a Magyar Diáksport Szövetség Közép-dunántúli regionális irodavezetője a szövetség nevében köszöntötte a részvevőket és elmondta, hogy a programot a Sportért Felelős Államtitkárság azért hozta létre, hogy országszerte segítse a sport beépülését a gyermekek mindennapjaiba és növelje a résztvevő sportágak utánpótlás-bázisát. Azt javasolta a gyerekeknek, hogy próbáljanak ki minden megjelent sportágat, és találják meg azt, ami a szívükhöz a legközelebb áll.

A rendezvényt jelenlétükkel megtisztelték továbbá Dr. Tanárki Gábor, a megyei kormányhivatal igazgatója, Vavra Lívia a Klebelsberg Központ megyei tankerületének tanügyi referense, Hirt Károly az ARAK Atlétikai Klub elnöke, valamint Miskolczi Julianna, riói olimpikon sportlövő.

A székesfehérvári rendezvényen összesen 14 sportág képviseltette magát, a kiemelt bemutatót az ARAK Atlétika Klub tartotta.

Az eseményen készült fotók erre a linkre kattintva érhetőek el.

29871575172_d3f047a576_z

Zalaegerszeg, – mint ahogyan a többi megyei jogú város – második alkalommal volt a házigazdája a Nemzeti Sportfejlesztés keretében megvalósuló rendezvénynek, melynek célja, hogy a diákok körében népszerűsítse a sportolást, a megjelenő sportágakat, és az azokat képviselő sportszervezeteket, sportszövetségeket.

Az eseményt Vadvári Tibor Zalaegerszeg alpolgármesterének köszöntője nyitotta, aki örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy idén is megjelent a rendezvény városukban. Hangsúlyozta: fontosnak tartja továbbá azt, hogy minél több kisdiák látogasson el egy ilyen eseményre és reményét fejezte ki, hogy ezáltal a város első osztályú egyesületeinek utánpótlás bázisa növekedni fog. Megköszönte az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Diáksport Szövetség munkáját és jó mozgást kívánt a résztvevőknek.

Kozmann György sportért felelős helyettes államtitkár elmondta, hogy a tavalyi évben elindult programnak pontosan az a célja, amit ezeken a rendezvényeken lát. Rengeteg gyermek van jelen, akik találkozhatnak a helyi sportegyesületekkel, ezáltal megtalálhatják, illetve kiválaszthatják a számukra legszimpatikusabb sportágat.

Pácsonyi Imre a Zala Megyei Közgyűlés alenöke a közgyűlés nevében köszöntötte az érdeklődőket. Kiemelte, hogy háromgyermekes apukaként ő maga is pontosan tudja milyen fontos a sport, hiszen bizonyos dolgokat csak ez tud megtanítani az embereknek, ilyen például a kitartás.

Kajári Attila a Klebelsberg Központ zalaegerszegi tankerületi központjának igazgatója felhívta a diákok figyelmét, hogy minden sportágat próbáljanak ki. Reményét fejezte ki, hogy pár év múlva újra találkozhat majd a gyerekekkel, de akkor már élsportolóként.

Daragó Lászlóné a Magyar Diáksport Szövetség területi szolgáltatási osztályának vezetője a szövetség nevében köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy ez a rendezvény a gyerekekért van és „a sport legyen a tiétek” jelmondattal a küzdő térre szólította a diákokat.

A rendezvényt megtisztelték jelenlétével továbbá Verkey Péter, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Humánigazgatási Osztályának vezetője, Török András, ugyanezen osztály sportügyi szakreferense, valamint Kósa Zoltán, a Zala Megyei Diáksport Szövetség titkára.

A zalaegerszegi rendezvényen összesen 16 sportág képviseltette magát, kiemelt bemutatót judo sportágban a Zalaegerszegi Judo Sportegyesület tartott Nagysólymosi Sándor vezetésével.

Az ingyenesen látogatható megyei eseménysorozat következő állomása 2016. október 4-én Békéscsaba lesz, amelyre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Az eseményen készült fotók erre a linkre kattintva érhetőek el.

A programról bővebben erre a linkre kattintva tájékozódhatnak.

 

 

 

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK