Szegeden zárult A Sport Legyen a Tied! program első pillére

TSD_8564 TSD_8633

Balogh Gábor élsportolók kinevelését reméli a kedvcsináló bemutatóktól

Szegeden rendezték meg A Sport Legyen a Tied! Program első pillérének huszadik, záró eseményét, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága a Magyar Diáksport Szövetség közreműködésével indított el a 7-14 éves korosztály számára. A kezdeményezés fő célja itt is sikeresen megvalósult: közel ezer tanuló ismerhette meg a lakóhelye közelében fellelhető sportegyesületeket, ezáltal előremozdítva a sportágak utánpótlás-bázisának növekedését.

Szegeden a huszadik, befejező állomásához érkezett A Sport Legyen a Tied! Program eseménysorozatának első pillére, amelynek legfőbb célja a sportegyesületek és az általános iskolás diákok kapcsolatépítése, együttműködésük támogatása volt – megyei színtéren. A Csongrád megyei rendezvénynek a Városi Sportcsarnok adott otthont, hogy a közel ezer részt vevő gyermek kedvére ismerkedhessen az izgalmasabbnál izgalmasabb sportágakkal.

A csapatsportok, labdajátékok, küzdősportok képviselői látványos és izgalmas bemutatókkal készültek, a sportágak mindegyikét kivétel nélkül kipróbálhatták a diákok. Egy-egy gyermek 1,5-2 órás aktivitáson vehetett részt, amely után kicsit fáradtan, de felejthetetlen élményekkel térhetett haza.

Balogh Gábor a Magyar Diáksport Szövetség elnöke büszkén és örömmel foglalta össze a rendezvénysorozat eddigi eredményeit és céljait.

„Nagy öröm számunkra, hogy az államtitkárság ötletét megvalósíthattuk, hiszen látjuk, hogy az élsport kiemelt szerepet tölt be Magyarországon. A kiválasztott sportágakra méltán lehettünk büszkék az elmúlt több évtizedben, éppen ezért távlati célunk, hogy azok a gyerekek, akik a rendezvényeken megismerhették az egyes sportágakat, kapcsolatba lépjenek a környezetükben fellelhető egyesületekkel és idővel vagy élsportolókká váljanak, vagy szabadidejük hasznos eltöltéseként foglalkozzanak egy-egy mozgásformával. Fontos megemlítenem azt is, hogy a sportági szövetségek a közeljövőben 500 millió forint értékben szállítanak ki a közreműködő iskolákba sporteszközöket, melyek az intézmények számára a mindennapos testnevelésben, valamint a sportcélú programok gyakorlati megvalósításában óriási segítséget jelentenek.” – mondta el a világ- és Európa-bajnok korábbi öttusázó.

A 20 megyei nagyrendezvény lebonyolításával a programsorozat nem ért véget, hiszen a szövetség további 230 iskolai helyszínen valósít meg sportági bemutatókat, és év végéig közel 1200 iskolai telephelyre kerülnek kiszállításra sportág-specifikus sporteszközök.

További információ: www.asportlegyenatied.hu

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK