Századik születésnapján köszöntötték a gránitdiplomás testnevelőtanárnőt Balatonfüreden

 

Századik születésnapján köszöntötték és a város elismerő diplomájával ajándékozták meg balatonfüredi otthonában dr. Kerekes Istvánné nyugdíjas testnevelőtanárnőt, aki 1943-ban végzett hallgatóként nemrégiben vehette át a Testnevelési Egyetem gránitdiplomáját.

„Szavakban nehezen fejezhető ki az a szívemet melengető boldogság, ami könnyeket csal a szemembe, és mosolyt az arcomra. Hálát adok a sorsnak, hogy a századik születésnapomat ünnepelhetem szeretett családom körében, és roppant büszke vagyok a TF-s gránitdiplomámra, miként arra az oklevélre is, amellyel Balatonfüred városvezetői tiszteltek meg. Élénken élnek bennem a főiskolai emlékeim, annak az 57 esztendőnek az eseményeiről pedig, amit a pedagógusi pályán töltöttem, napokig mesélhetnék. Csoda ember vagyok, hogy megértem ezt a szép kort, de annak is örvendezek, hogy sokezer diákkal szerettettem meg a testedzést. Közülük sokan rendre eljönnek hozzám, mert nem feledkeztek meg a születésnapomról.” – mondta „Lotti néni” .

Tanulmányi évei alatt kéttucatnál is több sportágat próbált ki, szívéhez az atlétika, a torna, a kosárlabda és a sí állt a legközelebb.

„Egy nagyon picikét ma is mozgok, ami mosolyogtatóan kevés ahhoz képest, amit sportolásnak lehet nevezni, de tudom, hogy nem lehet egész nap a díványon ücsörögni, vagy ki se mozdulni a szobából – folytatta a Balatonfüreden élő, közel hat évtizeden át tanító pedagógus, aki büszkén számolt be arról is, hogy követi a világ sportjának eseményeit.

„Szinte mindent megnézek a tévében, ami sport, hihetetlenül boldog vagyok, ha magyar siker születik és magasba emelkedik a piros-fehér-zöld lobogó. Annak pedig kifejezetten örülök, hogy új és új sportpályákat adnak át, köztük olyanokat, amilyenekről annak idején mi csak álmodoztunk. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy a versenyekre már nem látogathatok ki, ahogy abba is bele kell nyugodnom, hogy már egyetlen tehetséges fiatalnak sem segíthetek” – mondta befejezésül az 1919. október 9-én született, kilenc dédunokával büszkélkedő testnevelő.

 

(forrás: SZPress Sporthírszolgálat)

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK