Szakmai értekezlet a Magyar Sport Napján

A Magyar Sport Napja alkalmából 2015. május 6-án a Belügyminisztérium “A fizikai aktivitás és az egészség” címmel szakmai értekezletet rendezett.

Az értekezletet Zsinka András, a Belügyminisztérium személyügyi helyettes államtitkára nyitotta meg. Beszédében elmondta, a Belügyminisztérium a rendezvényt hagyományteremtő konferenciának tartja, a tárca a jövőben rendszeresen áttekintené és megvitatná a szolgálatképesség, a testi-lelki egészség, és a sport kapcsolatát, annak különböző területeit.

A Belügyminisztérium irányítása alá tartozó szerveknél mintegy 54.000 fő hivatásos szolgálati viszonyban áll, akikkel szemben az átlagos munkavállalóhoz képest magasabb szintűek az egészségi, pszichikai és fizikai követelmények, annak érdekében, hogy a szolgálattal járó fizikai és pszichikai terhelésnek meg tudjanak felelni.

A helyettes államtitkár kiemelte, hogy a rendészeti szervek nagy figyelmet fordítanak a fizikai aktivitás, a megfelelő fizikai teljesítőképesség kérdéskörére. Évente fizikai állapotfelmérésre kötelezett minden 50 év alatti hivatásos állományba tartozó dolgozó. A Belügyminisztérium több sportágban rendszeresen pontszerző bajnokságokat szervez, ezzel is elősegítve az állomány fizikai terhelhetőségének, általános fizikai állapotának javítását.

A rendezvényen részt vettek és előadást tartottak a Magyar Diáksport Szövetség (előadók: Balogh Gábor elnök, dr. Csányi Tamás osztályvezető) a Magyar Honvédség és többek között a Testnevelési Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, valamint a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház képviselői. Előadásaikban bemutatták a fizikai teljesítőképesség jelentőségét, kihangsúlyozva a sport egészségmegőrző szerepét, jótékony szociális és pszichikai hatásait.

A szakmai értekezlet résztvevői – többek között Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke – elismerésüket fejezték ki azért, hogy a Belügyminisztérium szerepet vállal a Magyar Sport Napja rendezvénysorozatában, elkötelezett a magyar sport fejlesztésének ügye mellett.

(forrás: Belügyminisztérium)

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK