Szabó Tünde is beszállt a kézilabdás dobóversenybe

DSC_8455

Székesfehérváron folytatódott a Sport Legyen a Tied! program

A végéhez közelednek az idei iskolai sportági bemutatók a Sport Legyen a Tied! programsorozat keretében. A sportot népszerűsítő rendezvények sorában dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár ezúttal a székesfehérvári Németh László Általános Iskolába látogatott, amelynek diákjai örömmel vették birtokba az ajándékba kapott atlétikai és kézilabdás sportszereket. A Magyar Diáksport Szövetség és az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságának közös szervezésében megrendezett eseménysorozat három üteme alatt közel százezer iskolás gyerek vett részt a sportági bemutatókon, illetve több mint ezer iskola kapott értékes eszközcsomagot.

Iskolakezdéstől egészen decemberig sportági bemutatók zajlanak idén országszerte az iskolákban. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága és a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által tavaly elindított népszerű sportnapok a városi sportcsarnokokban és az iskolákban kerültek megrendezésre. Az események célja a testmozgás, a sportolás megszerettetése a gyerekekkel, a sportági bemutatók pedig azt segítik, hogy a gyerekek minél több sportágat ismerjenek meg.  A Sport Legyen a Tied! székesfehérvári állomásán fél millió forintot meghaladó értékben adtak át atlétikai és kézilabdás sporteszközöket a szervezők.

Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár – mint egykori élsportoló – maga is szívesen csatlakozott a kisiskolásokhoz és a gyerekekkel együtt próbálta ki az átadott kézilabdákat és a speciális atlétikai segédeszközt, a fütyülő labdát. „Minden ország olyan lesz, mint a fiatalsága” – mondta el megnyitó beszédében az államtitkár asszony. „Ezért érezzük fontosnak, hogy a sport beépüljön a gyerekek mindennapjaiba, hogy meghozzuk a kedvüket a sportoláshoz és felkeressenek egy-egy tornatermet, sportpályát, uszodát” – tette hozzá.

Balogh Gábor, az MDSZ elnöke szintén beszállt a kézilabdás és atlétikai játékokba, beszédében pedig kihangsúlyozta: „Örömmel tapasztaljuk ennek a két fontos sportágnak az erősödését az iskolai keretek között. A Magyar Atlétikai Szövetség sikerrel működteti az iskolai kölyökatlétika programját, amelyhez az MDSZ szivacskézilabda programja is csatlakozott, egyrészt a tanítók és testnevelő tanárok továbbképzésével, másrészt az eszközcsomagok átadásával.

A Sport Legyen a Tied! program őszi eszközátadásai összesen 360 ezer gyermeket érnek el, amelyek mind az iskolai sportfoglalkozások programját színesítik, gazdagítják.

A programról bővebbet erre a linkre kattintva tájékozódhatnak.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK