Stratégiai megállapodást kötött az egri főiskola és a Magyar Diáksport Szövetség

EKF

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) és a jövő évben egyetemi rangra emelkedő Eszterházy Károly Főiskola (EKF) együttműködési megállapodást kötött.

Ünnepélyes aláírás keretében dr. Liptai Kálmán rektor és Balogh Gábor MDSZ elnök megállapodtak, hogy együttműködnek komplex iskolai testmozgásprogramok megvalósításában, és kölcsönösen együttműködnek a főiskolán folytatott tanító és testnevelő tanárképzés fejlesztésében. A felek ezen túlmenően vállalták, hogy együttműködnek tanulmányutak szervezésében, ösztöndíj lehetőségek kialakításában, kölcsönösen hozzáférést biztosítnak az érintett hallgatók, doktorjelöltek, oktatók és munkatársak részére a kurrens szakmai, és tudományos anyagokhoz, valamint közösen valósítanak meg különböző projekteket, testnevelés szakmódszertani programokat.

Liptai Kálmán, a főiskola rektora elmondta, hogy nagyon hálás a szövetségnek az együttműködés lehetőségért:

„Ez a megállapodás, amelyet aláírtunk nagy érték lesz a főiskolának és az egész országnak” – jelentette ki.

Balogh Gábor a Magyar Diáksport Szövetség elnöke hangsúlyozta, hogy hisz abban, hogy a sport egyik fellegvárának számító Eger városában a minőségi képzésnek köszönhetően az egyetemről kikerülő testnevelő tanárok minőségi testnevelésórákat tarthatnak.

Az Eszterházy Károly Főiskola a neveléstudomány területén kiemelkedő tevékenységet végző felsőoktatási intézmény, ezért különösen fontos, hogy a Magyar Diáksport Szövetség által az elmúlt években kidolgozott szakmódszertani anyagokat, jó gyakorlatokat az intézmény tanító- és testnevelő tanárképzésébe integrálják.

fotó: Szántó György

 

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK