Sportújságíró Diákolimpia® Pályázat – Eredményhirdetés

TSD_9042-900x598

A képeken ifj. Rudisch Ferenc (felül) és Horváth Dániel (alul) veszi át az Emléklapot Balogh Gábortól, az MDSZ elnökétől

TSD_9037-900x669

A Magyar Diáksport Szövetség idén első alkalommal hirdette meg  Sportújságíró Diákolimpia® Pályázatát. A pályázaton 5-12. évfolyamos, köznevelési intézményben tanulói jogviszonnyal rendelkező tanulók indulhattak. Pályázni kizárólag saját munkával lehetett 3 kategóriában, melyek közül a nevezési határidő lejárta és az értékeléseket követően kettőben hirdettünk eredményt:

1. AZ ÉV DIÁKOLIMPIA® SPORTÚJSÁGÍRÓJA

Ebben a kategóriában tényeken alapuló írással, például tudósítással, interjúval, riporttal, vagy publicisztikával (jegyzettel, tárcával, karcolattal, kritikával) lehetett pályázni. A pályamű témája: a Diákolimpia® döntőiben „a sport, az élmény, az öröm, a verseny bemutatása”.

A győztes: ifj. RUDISCH FERENC

Bemutatkozójában ezt írta:

„Rudisch Ferenc  vagyok, 17 éves diák. Makón születtem, itt lakom családommal, ám Szegedre járok az ország egyik legjobb gimnáziumának számító Radnótiba. 7 éve focizom, 2 éve kosarazom. Gyermekkorom óta érdekel a sportújságírás és a sportriporter-szakma. Legjobb eredményem fociban U15 NB II. 3. hely, kosárban Amatőr Diákolimpia 4. hely.”

A győztes pályamű erre a linkre kattintva letölthető.

2. AZ ÉV DIÁKOLIMPIA® VIDEOÚJSÁGÍRÓJA

Ebben a kategóriában a jelentkezők pályázhattak kisfilmmel, klippel vagy tudósítással, legfeljebb 3 perc terjedelemben. A téma szintén a Diákolimpia® döntőiben „a sport, az élmény, az öröm, a verseny bemutatása” volt.

A győztes: HORVÁTH DÁNIEL

Bemutatkozójában ezt írta:

„Horváth Dánielnek hívnak, és a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium 12. osztályos tanulója vagyok. Nemrég töltöttem be tizennyolcadik életévemet, és először jelentkezem az Önök által kiírt pályázatra.

Bár fő célom nem az írott médiába való bekerülés, gimnáziumom iskolaújságának, a DUE „IV. Országos Címlap+Arc diáklap szépségverseny” pályázatán győztes LapTopnak szerkesztőségi tagja, és a sportrovat vezetője vagyok. Ennek ellenére életcélom az, hogy egyszer sportkommentátor legyek. Többek között a fődíj, a Sport TV-nél tehető látogatás is hajtott abban, hogy elutazzak Fonyódra, hiszen nagyon kíváncsi vagyok, hogy folyhat egy kommentátor, vagy akár egy műsorvezető mindennapja, mivel azt szeretném, hogy egyszer majd az én napjaim is hasonlóak legyenek.  Sajnos a képi világ megszerkesztéséhez nem értek, így a riportomat nem én vágtam meg. Azonban úgy gondolom, hogy még ha emiatt, vagy bármi más miatt nem is nyerném meg a versenyt, egy örök élménnyel lettem gazdagabb. Ha Önök nem írják ki a pályázatot, valószínűleg sosem utazok le Fonyódra, és nem találkozom (pláne nem készíthetek vele interjút!) sok példaképem egyikével, Hajdú B. Istvánnal.

Ezúton is szeretném Önöknek megköszönni, hogy ezzel a felejthetetlen pár perccel gazdagabbá tették az életemet, és hogy lehetőségem volt elkészíteni egy riportot egy Diákolimpiai döntőről. Remélem, elnyeri tetszésüket!”

A győztes pályamű erre a linkre kattintva megtekinthető.

3. AZ ÉV DIÁKOLIMPIA® SPORTÚJSÁGÍRÓJA, Különdíj

MOLNÁR KRISTÓF

Bemutatkozójában ezt írta:

“Molnár Kristófnak hívnak, a pécsi Janus Pannonius Gimnázium tizenegyedikes tanulója vagyok. Pécsen élek szüleimmel és két testvéremmel. Álmom, hogy felnőttként a sportújságírás világában dolgozhassak. Rendszeresen indulok diákolimpiákon több sportágból is, így akadtam rá a pályázatra. Szeptember óta saját blogomat is vezetem, ahol sportról írok, nem csak sportolóknak. http://kikirackets.blogspot.hu/”

A pályamű erre a linkre kattintva letölthető.

Nyeremények a Sport TV és a Nemzeti Sport felajánlásával:

A nyertesek ellátogathatnak a Nemzeti Sport szerkesztőségébe, illetve a Sport TV stúdiójába és betekintést nyerhetnek a szerkesztőség életébe, valamint a televízióból jól ismert műsorok és díszletek kulisszái mögé.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK