Sportoljatok és nyerjetek élménytábort az osztállyal!

Október 19-én elindult a FITMESS, az Erzsébet Ifjúsági Alap országos akciója, melynek keretén belül játékos módon ismerkedhetnek meg a gyermekek az egészségesebb és sportosabb élet kialakításához használható módszerekkel. A legaktívabb osztályközösségek többnapos élménytábort nyerhetnek.

A kezdeményezés fókuszában a rendszeres testmozgás, a helyes táplálkozás és a belső motiváció fejlesztése áll, melyekre játékos formában szeretnénk ráirányítani figyelmet.

Profi sportolóként a 18 éves Becz Odett állt a projekt mellé, aki fiatal kora ellenére már erőemelő világbajnoki címmel és számos világcsúccsal is büszkélkedhet. A vele készült videósorozatban bemutat otthoni körülmények között is elvégezhető gyakorlatokat, továbbá hasznos ötleteket, tippeket és tanácsokat olvashatnak az érdeklődők a testmozgás témakörében az akció honlapján is.

tudatos táplálkozáshoz kapcsolódóan olyan könnyen, gazdaságosan és bárki számára elérhető alapanyagok felhasználásával készíthető recepteket is megtalálhatók, amelyek nem csak egészségesek, de finomak is.

A harmadik fontos terület, amelyre figyelmet fordít a FITMESS kampány, az a motiváció. Kamaszkorban nagyon sokan küzdenek önbizalomhiánnyal, mentálhigiéniai problémákkal vagy pályaorientációs nehézségekkel, ezért szeretnének támogatást nyújtani az érintett fiataloknak tanácsadással, ifjúságszakmai programokkal, workshopokkal, illetve edukációs tartalmak közlésével. Az Erzsébet Ifjúsági Alap saját szakemberei által lebonyolított csoportos életvezetési, illetve kortárssegítő tréningjeire is lehet majd jelentkezni.

Mindezeket egy osztályok között futó országos verseny köti össze, melyben egy mentor tanár koordinálásával osztályközösségek vehetnek részt. A feladat: edzeni/mozogni/egészségesen táplálkozni, és az ezekről készült tartalmakat Instagramon is bemutatni. A három legaktívabb csapat háromnapos élménytábort nyerhet, míg a mentoráló pedagógusok ajándékcsomagban részesülnek.

A játék regisztrációja október 19-én elindult, a pontok gyűjtésére pedig november 1. és december 19. között lesz lehetőség.

A játékszabály és a részvételi feltételek a fitmess.futournet.hu oldalon találhatók.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK