Röplabda Diákolimpia® IV. Korcsoportos Országos Döntő

TSD_8065-900x663

Dunaújváros, 2014. május 30 – június 01.

A röplabdázók fellegvárában, Dunaújvárosban rendezte meg a Fejér Megyei Diáksport Egyesület a Röplabda Diákolimpia® IV. korcsoportos országos döntőt 2014. május 30-június 01. között.

Az országos felmenő rendszerű versenysorozaton 186 iskolacsapat lépett pályára megyéjében és az országos elődöntőkön, hogy végül a legjobbak, a „tizenhatok”, Dunaújvárosba utazhassanak.

Pénteken izgalommal teltek a sorsolás előtti percek, hiszen mind a lányoknál, mind a fiúknál azonos megyéből érkeztek csapatok, és a fair play azt írja elő, hogy az első mérkőzéseket egymás ellen kell lejátszaniuk. Nos, a szerencse az országos versenyen részben kedvezett az érintett csapatoknak, hiszen a szabolcsi lánycsapatok és a Bács-Kiskunból érkező fiúcsapatok elkerülték egymást, legalábbis a csoportmérkőzéseken, de a házigazda Fejér megyei fiúcsapatok az első fordulóban ismét megmérkőztek egymással.

A technikai értekezlet és a sorsolást követően a rendezők a Főiskola Sportcsarnokába várták a résztvevőket, ahol az ünnepélyes megnyitón Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, a diákversenyzőkön és felkészítőik mellett Sztankovics Lászlót, Dunaújváros Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnökét, Ruffing Pétert, a Dunaújvárosi Sportiskola igazgatóját és helyettesét, Kalácska Andrást, valamint Sáfrán Ferenc urat, a versenybizottság elnökét. A köszöntőt követően Németh Noémi, az MDSZ Közép-dunántúli regionális szolgáltatási pontjának vezetője üdvözölte a diákolimpikonokat, majd nyitotta meg az országos döntőt.

Juhász Rebeka, a dunaújvárosi Rudas Iskola végzős tanulója hegedűn játszotta, a fiatal versenyzők pedig közösen énekelték a Himnuszt.

A diákolimpiai eskü szellemében Kaszás Viktor, a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanulója, majd közel kétszáz diáksportoló fogadta meg, hogy becsületesen, töretlen akarattal lép pályára és képviseli megyéjét, iskoláját.

A felemelő pillanatokat a Rudas iskola SpartanCheerGirls cheerleader csapatának rövid, ám annál imponálóbb pomponos bemutatója követte, hogy végül a labda és a játékosok lépjenek elő főszereplővé.

Az eredmények erre a linkre kattintva letölthetőek.

Képekért KATT erre a linkre.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK