Risztov Éváról és Cseh Lászlóról neveztek el tornatermet

polifarbe risztove

Összesen több mint kétmillió forintból újult meg három iskola tornacsarnoka iskolakezdésre a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a Magyar Olimpiai Bizottság, valamint a Magyar Diáksport Szövetség együttműködése keretében. A megújult sportlétesítmények névadói jeles sportolók, olimpikonok, akik egykor maguk is az intézmények diákjai voltak. Kedden két budapesti oktatási intézményben rendeztek tornacsarnok névadó ünnepséget.

Az első olyan felújított sport- és tornacsarnokokat, amelyekben egykor magyar olimpikonok is sportoltak diákként, 2014-ben adták át. Sikeres két esztendő után idén is folytatódott a Poli-Farbe festékgyár, a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Diáksport Szövetség közös jótékonysági kezdeményezése. „A Mi iskolánk bajnoka” program keretében összesen csaknem kétmillió forintból újult meg a tanév kezdetére a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium, az ugyancsak fővárosi Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, valamint a devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskola tornaterme. A megszépült létesítmények névadói közismert sportolók, akik egykor az intézményekben tanultak.

A Vörösmarty Mihály Gimnázium csarnoka Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó nevét viseli a jövőben. A Csik Ferenc  Általános Iskola és Gimnázium tornatermének névadója Risztov Éva olimpiai bajnok úszó, a devecseri Gárdonyi Géza Általános iskola sportcsarnokát pedig a település szülötte, Darányi József súlylökő olimpikonról nevezték el, aki az 1932-es és 1936-os nyári olimpián képviselte hazánkat.

polifarbe csehlaci

 

„Nagy öröm, hogy a Magyar Olimpiai Csapat egyik arany fokozatú támogatója az élsporton kívül az utánpótlásra is kiemelt figyelmet fordít. A mi iskolánk bajnoka program mellett a Magyar Olimpiai Bizottság, ugyancsak a Poli-Farbe-val fennálló együttműködésének köszönhetően, az utóbbi három évben több mint tízmillió forintot biztosított tornatermek, öltözők, sportegyesületek helyiségeinek felújítására” – mondta el Szabó Bence, a MOB főtitkára.

„A Magyar Diáksport Szövetség nagyon fontosnak tartja az iskolai testnevelés eszközeinek fejlesztését, ezért nagy eredmény számunkra, hogy újabb intézmények tanulói sportolhatnak mostantól méltó körülmények között. Külön öröm, hogy ismét olyan sportolók álltak a kezdeményezés mellé, akik az iskolák egykori diákjaként teljesítményük révén igazi példaképek a fiatal sportolók számára” – hangsúlyozta Balogh Gábor elnök.

A felújításhoz a bócsai telephelyű Poli-Farbe Kft. biztosította a szükséges minőségi, magyar festékeket, és a munkálatokat is a gyár szakemberei vállalták magukra. „A Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú támogatójaként fontosnak tartjuk a felnövekvő generációk egészséges életmódra nevelését, és ehhez nagyon fontos a megfelelő sportolási körülmények biztosítása, szép és rendezett környezetben. Az összefogás révén most már összesen kilenc intézmény tudott megújulni országszerte az elmúlt években” – hangsúlyozta Szabó Antal, a Poli-Farbe Kft. ügyvezető igazgatója.

polifarbe nagytotal suli

 

A Mi iskolánk bajnoka programban részt vett iskolák és a felújított tornacsarnokok névadó olimpikonjai:

2014.
Szűcs Sándor Általános Iskola, Budapest IV. kerület – Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozó
Bercsényi Miklós Általános Iskola, Szombathely – Pars Krisztián olimpiai bajnok atléta
Bárdos László Gimnázium,Tatabánya – Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozó

2015.
Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézet, Budapest XIV. kerület – Kozák Danuta olimpiai bajnok kajakozó és Lőrincz Tamás, olimpiai ezüstérmes birkózó
Kazinczy Ferenc Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola, Budapest XXI. kerület – Módos Péter olimpiai bronzérmes birkózó
Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Kápolnásnyék – Tóth Dávid világbajnok kajakozó

2016.
Vörösmarty Mihály Gimnázium, BudapestCseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok úszó
Csik Ferenc  Általános Iskola és Gimnázium, BudapestRisztov Éva olimpiai bajnok úszó
Gárdonyi Géza Általános iskola, DevecserDarányi József súlylökő olimpikon

(forrás: olimpia.hu)

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK