Rekordszámú résztvevő a Magyar Diáksport Napján

Világklasszis sportolók és közéleti szereplők együtt a mozgásért

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) október 3-án rendezte meg immár nyolcadik alkalommal a rendszeres testmozgást népszerűsítő Magyar Diáksport Napját, idén is az európai NowWeMove – Move Week (Mozgás Hete) keretein belül. A Schmitt Pál fővédnöksége alatt álló országos eseményhez több mint 800 iskola mintegy 200 ezer diákja(!) csatlakozott – ez a kontinensen egyedülállóan kimagasló létszám.
A Magyar Diáksport Szövetség egyik elsődleges célkitűzése, hogy megszerettesse a diákokkal a sportolást és a mindennapos mozgást. Erre is remek alkalom egy ilyen nap, amikor két órát egyszerre mozognak az egész országban a csatlakozó iskolák tanulói. A Magyar Diáksport Napja a tavalyi évhez hasonlóan az ISCA (International Sport and Culture Association) NowWeMove – Move Week kezdeményezésének égisze alatt valósult meg. Már 2013-ban is a kontinens legjobb mozgósítása közé sorolták a Magyar Diáksport Napját, idén azonban minden eddigi rekordot túlszárnyalt az MDSZ által szervezett program.
A budapesti Petőfi Gimnáziumban tartott központi eseményen Schmitt Pál fővédnök arra biztatta a jelenlévőket, hogy ne csak ezen a napon, hanem az év minden napján mozogjanak. „A sport segít leküzdeni önmagunkat az élet összes területén, és testben és lélekben készít fel mindenkit a nagybetűs életre!” – emelte ki a középiskola korábbi tanulója.
Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke hangsúlyozta, mennyire fontos és motiváló együtt mozogni. Örömmel emelte ki, hogy ugyanezen a napon mintegy 800 iskola több, mint 200 ezer diákja teljesíti a 2014 méteres futótávot, és csatlakozott a Magyar Diáksport Napjához.
A Schmitt Pál indítójelére megkezdett közös futáson részt vett Horváth Gábor és Szabó Gabriella olimpiai bajnok kajakosok is, a célban Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó és Csonka András színművész – szintén a gimnázium egykori tanulói – várták a befutókat.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK