Puskás Aréna: a világ élvonalában

A Puskás Aréna immár teltház előtt is bizonyította: a legmagasabb színvonalon képes otthont adni a világ legnézettebb, legfontosabb labdarúgó-mérkőzéseinek.

A mögöttünk hagyott idényben egymásnak adták a kilincset a sztárcsapatok az új Puskásban: a Bayern München-Sevilla UEFA Szuperkupán és a Ferencváros Juventus elleni Bajnokok Ligája-csoportmeccsén 30 százalékos töltöttséget lehetővé tett a járványhelyzet, a Barcelona, a Liverpool vagy épp a Manchester City budapesti szereplésén viszont lakat maradt a beengedőkapukon. Jürgen Kloppot, a Vörösök mesterét így is lenyűgözték a körülmények: „Csodálatos a stadion, fantasztikus a pálya. Köszönjük Budapestnek a lehetőséget, hogy itt lehettünk. Fantasztikus volt minden, és ugyanezt mondanám akkor is, ha veszítettünk volna” – jelentette ki a német mester.

Az Európa-bajnokságon ugyanakkor a megfelelő járványkezelésnek és a magas átoltottságának köszönhetően – a rendezők közül egyedüliként – teltházat tudtak vállalni a magyar szervezők. A hangulatról árulkodó, hogy a francia játékosok saját bevallásuk szerint egymás hangját sem hallották, kicsit be is rekedtek a meccs végére.

Maga az épület számos elismerést kiérdemelt az elmúlt másfél évben: elhódította a nemzetközi kreatívszakma Oscarját, a Red Dotot, besöpörte a Prix Versailles-t, a Stadium DB szakportál szavazásán Az év stadionjának választották, de első lett a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton is.

A Puskás Arénában sportesemények mellett számos céges találkozót, konferenciát is rendeznek, de a budapestiek a mindennapokban is sokat nyertek a fejlesztéssel. A városrész 107 ezer négyzetméteren újult meg, és határidőre, idén áprilisra elkészültek az új játszóterek, futókörök, szabadtéri rendezvényhelyszínek, kültéri kondipark. A park az Európa-bajnokságot követően ismét vár minden korosztályt, a legkisebbektől a legidősebbekig. (x)

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK