Pécsett rendeztük meg a Kosárlabda “B” kategóriás Diákolimpia® Országos Döntőjét

2019. április 04-07. között Pécsett, az ország legjobb amatőr kosárlabdázói mérték össze tudásukat a Kosárlabda “B” kategóriás Diákolimpia® Országos Döntőjében. A négy napos versenyen az V-VI. korcsoport fiataljai küzdöttek meg a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért.

A torna a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ), a Baranya Megyei Diáksport Tanács és a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. közreműködésével jött létre. A középiskolások számára meghirdetett Kosárlabda „B” kategóriás Diákolimpia® bajnokságba összesen 203 csapat nevezett, majd végül közülük kerültek ki az ország legjobb 19 fiú-, és 18 lánycsapatai. A 12 fős iskolai csapatok az V-VI. korcsoportban (1999-2003 között születettek) mérkőztek meg „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért.
A háromnapos verseny mérkőzései egyszerre négy helyszínen zajlottak. Míg a lánycsapatok a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokot, és a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium Sportcsarnokát vehették birtokba, addig a fiúk a Gandhi Gimnázium és a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnázium és Szakgimnázium Sportcsarnokában szállhattak versenybe egymással.
Az eseményen beszédet mondott, illetve részt vett Vári Attila, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Daragó Lászlóné, az MDSZ tiszteletbeli alelnöke, Janovics László, a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke, Sztojkovics Éva és Németh Károly volt válogatott kosárlabdázók.  A hétvégi versenynek otthont adó Pécsett, a művészet és kulturális értékek mellett nagy támogatottsága és elismerése van a sportnak. A kosárlabda kiemelten azon mozgásformák egyike, amely sok örömet szerez a baranyai megyeszékhely lakosainak. Pécs élvonalbeli női és férfi csapattal büszkélkedhet, közülük a hölgyek igen komoly nemzetközi sikerrel is bírnak: a Mizo-Pécsnek eddig kétszer is sikerült megszereznie a bronzérmet az Euroliga döntőjében.
A hétvégi Kosárlabda „B” kategóriás Diákolimpia® Országos Döntő legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® facebook oldalán, a mérkőzések eredményei pedig a www.doeredmenyek.hu/kosarlabda oldalon.

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi iskolák szerezték meg a korcsoportok érmeit:

Lányok

I.
Radnóti Miklós Gimnázium, Dunakeszi
II.
Garay János Gimnázium, Szekszárd
III.
Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Ált. Isk. és Gimnázium, Budapest,

Fiúk
I.
Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Ált. Isk. és Gimnázium, Budapest
II.
Bencés Gimnázium Pannonhalma
III.
Táncsics Mihály Gimnázium, Kaposvár

All Star csapat – Leányok:
Ekine Fyne Laura (Karcag) Skrijelj Ismihana (Nikola Tesla) Angyal Réka (Szekszárd) Juhász Anna Bianka (Dunakeszi) Kecskeméti Fanni Henriett (Dunakeszi)

All Star csapat – Fiúk:
Sashalmi Ádám (Kaposvári Táncsics) Zoványi Csaba (Debrecen) Szilágyi Vince (Pannonhalma) Jugovic Aleksa (Nikola Tesla) Vukicevic Milán (Nikola Tesla)

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK