Pécsett debütált A Sport Legyen a Tied! program

17174562161_f5962eeb99_k

Az esemény megnyitóján Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár, Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Nagy Csaba, a Baranya megyei közgyűlés elnöke, valamint Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke köszöntötte a Lauber Dezső Sportcsarnokba kilátogató több, mint 1000 gyermeket és kísérőiket. A rendezvényen a hazai sportélet korábbi és jelenlegi kiválóságai is kivették részüket sportágaik népszerűsítésében a tanulók legnagyobb örömére, hiszen így a különböző mozgásformák kipróbálása mellett lehetőségük nyílt néhány értékes autogram begyűjtésére is olimpiai-, világ- és Európa bajnokoktól. Az 5 órás, ingyenes programra a megye számos településéről, valamint a megyeszékhelyről szervezett formában, folyamatosan érkeztek az általános iskolások. A sportágak különböző módokon, kreatív eszközökkel igyekezték megmutatni a leginkább rájuk jellemző sajátosságot, áthidalva hogy minderre egy sportcsarnokban kijelölt területen volt lehetőség. Az MDSZ jóvoltából a Diákolimpia® standjánál a sportágak kipróbálása után a gyerekek saját maguk készíthették el kedvenc sportjuk, vagy a program logóját ábrázoló kitűzőjüket, mellyel az élmény mellett egy kis emléket is vihettek magukkal a mai eseményről.

A program a Nemzeti Sportfejlesztés projekt keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságának kezdeményezésére és finanszírozásával a Magyar Diáksport Szövetség koordinálásával zajlik, melyben egyes kiemelt sportágak és látvány-csapatsportok országos sportági szakszövetségei közreműködésével sportágakat bemutató, népszerűsítő események valósulnak meg országosan. Ennek során 20 megyei kiemelt esemény és közel 200 helyi (iskolai) rendezvény lesz 2015-ben.

A kezdeményezés fő célja, hogy minél több tanuló ismerhesse meg az érintett sportágakat, valamint a lakóhelye közelében működő sportegyesületeket és ezáltal bővüljön ezen sportágak utánpótlás-bázisa, melyhez hozzájárul az is, hogy az országos sportági szakszövetségek térítésmentesen helyeznek ki sportág-specifikus eszközöket a programban résztvevő iskolák számára, elősegítve ezzel a mindennapos testnevelés céljainak megvalósulását is.

Minden megye egy-egy sportlétesítményében több mint 20 sportág (kézilabda, kosárlabda, asztalitenisz, atlétika, judo, röplabda, tenisz, torna, vívás, tollaslabda, labdarúgás, jégkorong, vízilabda, birkózás, evezés, kajak-kenu, kerékpár, korcsolya, ökölvívás, öttusa, sportlövészet, úszás) egy időben tart bemutató eseményt, mely mellett megjelennek az adott város környezetében fellelhető további egyesületek is. Ezek a sportági bemutatók 2015. április – május között valósulnak meg, részletes program és az események beszámolója megtalálható a www.asportlegyenatied.hu honlapon.

Az eseményen készült képek ERRE A LINKRE KATTINTVA érhetőek el.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK