Panna Tour – Budapesten a Hősök terén zajlott az utcai futball

TSD_0462 TSD_0486

A Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség (International Sport and Culture Association – ISCA) által útjára indított NowWeMOVE kampány keretében Magyarországra látogatott a European Panna Tour.

A panna egy világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő utcai futball játék, amely bárki által űzhető, és amely a futball egy speciális technikai eleme, amikor egyik játékos a másik lába között gurítja át a labdát, futballnyelven szólva „kötényt ad”.

A magyarországi esemény Budapesten a Hősök terén került megrendezésre a Magyar Diáksport Szövetség szervezésében, a túrán résztvevő 4 dán profi panna játékosból álló csapat vendégszereplésével. Budapest a European Panna Tour nyolcadik, utolsó állomása volt, amely Koppenhágában indult útjára májusban, és mintegy 3000 km megtételével – Ljubljana, Zágráb, Skopje, Thesszaloniki, Plovdiv és Pitesti után – érkezett a magyar fővárosba.

A rendezvényen részt vett Szász Kitti, világ- és Európa-bajnok freestyle focista, valamint Sándor György és Feczesin Róbert, a bajnok Videoton FC válogatott labdarúgói, akik szintén megcsillogtathatták „panna” tudásukat.  A játékba bekapcsolódtak az idei tanévi Telekom Labdarúgó Diákolimpia® középiskolás korosztályban győztes fiú (Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközépiskola) és lány (Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium) csapatának tagjai.

A NowWeMOVE Európa legnagyobb, sportot és fizikai aktivitást népszerűsítő kampánya, amelyet az ISCA indított útjára 2012-ben, és amely összehozza a különböző szektorokat a fizikai inaktivitás elleni küzdelemben. A kampány nagyszabású víziója, hogy „2020-ra 100 millióval több európai polgár sportoljon vagy mozogjon”. Cél, hogy az európai emberekben tudatosuljon a sport és a fizikai aktivitás fontossága.

A kampányhoz a Magyar Diáksport Szövetség is csatlakozott, segítve ezzel az egészségfejlesztő testmozgás hazai népszerűsítését.

A European Panna Tour az ISCA NowWeMOVE kampányának részeként valósul meg, támogatva az Európai Sporthét – #BeActive kezdeményezést.

 

Képekért katt erre a liknre!

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK