Ötödik Breki Kids terematlétika Miskolcon

Február 23-án Miskolcon, a Generali Arénában immár ötödik alkalommal szervezték meg a Breki Kids elnevezésű teremversenyt a diáksportosok, melyen az I. és a II. korcsoportban 11, illetve 14 csapat, összesen 208 tanuló vett részt. A feladatokat a Kölyökatlétika és a Sport XXI. feladataiból állította össze Soós Istvánné szakágvezető.

A Breki Kids egyre népszerűbb a városban, a gyerekek örömmel vesznek részt a jó hangulatú, vidám versenyen, melyet az idén is a hagyományos „Forma 1-es” gát-szlalom váltóval kezdtek. Az ügyességi versenyszámokat (szivacsgerely-hajítás, keresztszökdelés) 8 helyszínen, forgószínpadszerűen, a testnevelőkből, volt és jelenlegi atlétákból álló versenybírói gárda összehangolt munkája mellett rendezték meg nagy sikerrel.

A záró versenyszám az állóképességi próba volt, melynek teljesítése során rengeteg színes golyót gyűjtöttek a kisdiákok.

A Szemere Bertalan Szakgimnázium és Szakközépiskola valamennyi sport tagozatos osztálya tanulmányozta a verseny szervezését, a versenyrendezés folyamatát és feladatait, néhányan aktívan közreműködtek a versenyszámok lebonyolításában is. A középiskolásokat így készítik fel a versenybírói feladatokra a miskolciak.

Mint minden atlétikaversenyre, erre az alkalomra is egyedi tervezésű oklevéllel és éremmel készült a Miskolc Városi Diáksport Szövetség, melyeken a névadó Breki látható.

Az I. korcsoportban a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola csapata lett a győztes, a második helyen a Diósgyőri Nagy Lajos Király Általános Iskola, míg a harmadik helyen a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola csapata végzett. A nagyobbaknál, a II. korcsoportban aranyérmet nyert a Petőfi Sándor Általános Iskola csapata, ezüstérmet szerzett a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola, míg bronzérmesként ünnepelhettek a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola tanulói.

A három versenyből álló programsorozat – melyet a Miskolc Városi Diáksport Szövetség állított össze – következő állomása a fedettpályás verseny lesz a Tábori László futófolyosón. Az alsós atlétikaprogram zárásaként a hagyományos Csokifutás elnevezésű mezei futóverseny szerepel a naptárban.

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK