Őszi Sportesemények az MDSZ szervezésében

op0925MDN_Veszprem_9403 15 Miskolc_17

A Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) megbízásából a „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú intézményekben valamint szabadidős közösségi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az iskolán kívüli szereplők bevonásával” című TÁMOP-6.1.2.A-14/1-2014-0001 azonosító számú projekt  keretében a Magyar Diáksport Szövetség őszi mozgásos programokat bonyolított le. A NEFI ezzel a projekttel csatlakozott a 2015-ben először megrendezett, az Európai Bizottság által meghirdetett Európai Sporthéthez (#BeActive – European Week of Sport), melynek célja a sportolás és a rendszeres testmozgás ösztönzése Európában. A projekt keretei között megrendezett sportesemények mintegy 3000, többségében hátrányos helyzetű, 3-5. osztályos tanuló számára biztosítottak mozgásos programot a Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés (TIE) projektbe bevont 288 iskolából, összekapcsolva ezzel a projektet egy kiemelkedő jelentőségű uniós kezdeményezéssel. A program emellett szorosan kapcsolódott a Magyar Diáksport Napjához, ezzel az ISCA (Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség) által kezdeményezett Move Week eseménysorozathoz is.

Az események 6 város (Zalaegerszeg, Veszprém, Kaposvár, Miskolc, Debrecen, Békéscsaba) sportcsarnokában kerültek megrendezésre, ahová a tanulókat és kísérőiket autóbuszokkal szállította az MDSZ. A diákok különböző gyermek atlétikai számokban, küzdősportokban és krikettben próbálhatták ki magukat, de a zenés mozgásformákat kedvelők aerobikozhattak vagy zumbázhattak is társaikkal. Az egészségmegőrzés érdekében a testmozgáson kívül az egészséges táplálkozás fontosságára is igyekezett rávilágítani a program, ezért minden résztvevő gondosan válogatott élelmiszereket kapott a nap folyamán az ajándékcsomagok mellé.

 Az események képei erre a linkre kattintva érhetőek el.

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK