Összefogás a küzdősport szakszövetségekkel

Közös sajtótájékoztató keretében fejezte ki összefogását a Magyar Birkózó Szövetség, a Magyar Judo Szövetség, a Magyar Karate Szakszövetség, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) és a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete a küzdősportok iskolai oktatásának támogatására.

A Nemzeti Alaptanterv 2020 testnevelést érintő tananyagában a korábbiaknál hangsúlyosabban jelent meg a küzdősportok oktatása, amelyet három sportág: a birkózás a judo és a karate képvisel. Az érintett sportági szakszövetségek – valamint a Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete – összefogtak, és felajánlják segítségüket, hogy a küzdősportok iskolai oktatása hatékonyan és magas szakmai színvonalon valósulhasson meg. A Magyar Diáksport Szövetség eddig két küzdősportágban szervezett akkreditált pedagógus továbbképzési programokat: judo és karate, utóbbi jelenleg is zajlik. Ezek tapasztalatai bizonyítják, hogy a testnevelők szívesen fogadnak olyan mozgásanyagot, amely integrálható a munkájukba. A mai napon Balogh Gábor MDSZ-elnök által aláírt támogató dokumentumban a szakszövetségek szakmai támogatása mellett az MDSZ együttműködését ajánlotta fel a továbbképzések megszervezésére.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK