Nyíregyházán is pörög a Diákolimpia® Tábor

Szabó Tünde és Balogh Gábor is megmozgatta a táborozó gyerekeket

Szabolcs-Szatmár Bereg megyében is több helyszínen zajlanak a nyári Diákolimpia® táborok, amelyek közel 100 gyereknek nyújtanak sportos élményeket. A Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Technikum és Kollégiumában megrendezett nyári napközis táborba Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Balogh Gábor MDSZ elnök valamint Dr. Kovács Ferenc polgármester is ellátogatott, és beálltak a gyerekekkel közös sportos aktivitásokba.

A mögöttünk lévő közel másfél év pandémia-időszak rengeteg gyereknek okozott fizikai és mentális nehézséget, a szociális elszigetelődés és a mozgáshiány számos esetben eredményezett kiégés, szorongás, enerváltság, céltalanság – tüneteket. A képernyő előtt töltött megnövekedett idő és a virtuális kapcsolatok után a nyár legfontosabb feladata, hogy segítsük őket visszatérni az aktív mindennapokhoz és a valós közösségekbe. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) ezért a nyár során számos sportos közösségi programmal járul hozzá a gyerekek fizikai és mentális regenerálódásához: országszerte tíz héten át hatvan alkalommal zajlanak Diákolimpia® táborok összesen közel 2.000 gyerek részvételével, a Zánkai Erzsébet Táborban a nyári szünet minden keddjén sportos aktivitásokat szervez, amellyel több mint 30.000 gyereket ér el, továbbá július végén Budapesten az Aquarénában szervezi meg a négynapos DO60 On the beach strandfesztivált, számos igazi strandos mozgásélményt nyújtva a résztvevőknek.

Az Emberi Erőforrások Minisztérium támogatásával a Diákolimpia® táborok Szabolcs-Szatmár Bereg megyében is megrendezésre kerülnek: két héten át Nyíregyházán, illetve egy héten át Beregdarócon összesen közel 100 gyereknek nyújt sportos táborprogramokat az MDSZ megbízásából a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Diásport és Szabadidő Egyesület. A programok keretében a résztvevők többek között diáksportfesztiválokon, kerékpártúrán vesznek részt, strandolnak, illetve csapatépítő és sportmotivációs játékokkal, de mindenképpen mozgásgazdag programokkal töltik az időt.   

A rendszeres fizikai aktivitás, a napi mozgás és a valós, offline közösségi élet visszaépítése – ez a legfontosabb feladatunk 2021 nyarán!” – fogalmazta meg Balogh Gábor, az MDSZ elnöke. „A számos elmaradt közösségi és sportprogram után végre újra láthatunk kipirult arcokat, csillogó szemeket a táborainkban, ezért volt nagy élmény számomra, hogy itt Nyíregyházán újra gyerekek között lehettem, és láthattam őket felszabadultan mozogni.”

A legfontosabb célunk továbbra is az, hogy minden gyermek mozogjon. Ehhez igyekszünk megteremteni az infrastrukturális feltételeket. Nagy örömömre szolgál az is, hogy a mozgás mellett a művészet és kultúra is jelen van az MDSZ által szervezett nyári táborokban. Az a kérésem felétek, hogy a szüleiteket és a testvéreiteket is minél gyakrabban vegyétek rá a mozgásra” – mondta a táborozó gyermekeknek Dr. Szabó Tünde államtitkár.

Nyíregyházán számunkra kiemelt fontosságú az utánpótlássport, ezért is jó látni ennyi gyermeket mozogni a városunkban szervezett sporttáborokban.” – jegyezte meg Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK