Négy napra Pécs volt a Diákolimpia® fővárosa

TSD_9060-900x598

Június 15-18. között, négy sportágban 68 csapat összesen csaknem 800 fiatalja méri össze erejét Pécsett a Diákolimpia® Összevont Labdajátékok III. korcsopotos országos döntőjén. A vasárnapi ünnepélyes megnyitó után kerekedő színes sportdélutánon a versenyzők mellett a sportszerető pécsi fiatalok is aktív részeseivé válhattak a Széchenyi téri programnak.

Ahogy a versenykiírás köszöntőjében Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke fogalmaz, az idén haladó hagyományai megőrzése mellett egy sok szempontból megújult diákolimpia csábította a küzdőterekre saját sportáguk legjobbjait. Ugyan e jogszabály a Pécsre érkező 12-13 éves fiúk-lányoknál valamivel idősebb korosztályt érinti elsősorban, mégis a játékok vonzerejének általános növekedését hozhatja, hogy mostantól az országos döntők dobogósainak tíz többletpontot írnak jóvá az egyetemi felvételiken, mivel a vetélkedő ily módon az országos tanulmányi versenyek sorába is beletartozik.

Pécs egyszerre négy sportág házigazdaszerepét vállalta, így a kézi-, kosár- és röplabdázók (nemenként és korcsoportonként 8-8 csapattal) mellett a 19 megye és a főváros labdarúgó-bajnokcsapatai lépnek majd parkettre, illetve utóbbiak a fűre.

Ezt megelőzően azonban vasárnap délután 15 órától a Széchenyi téren ugyancsak formabontó, ráadásul mindenki számára nyitott sportdélutánná színesedő ünnepélyes megnyitó indította útjára a háromnapos versenysorozatot. A diákolimpiai megnyitókon megszokott program (csapatok bevonulása, az olimpiai láng meggyújtása, az eskütétel és a himnusz meghallgatása) után Balogh Gábor, MDSZ-elnök és Páva Zsolt polgármester köszöntője következett, majd ezt követően a csapatok ott helyben egy 10 állomásból álló játékos sportvetélkedő aktív tagjaiként melegíthettek be a hétfői rajtra. A Decathlon-sportdélutánon többek között streetball-palánkra dobás, focilabdás ügyességi feladatok, pingpong, frizbivel célzás, ügyességi rollerverseny, sátorhajtogatás, fitnesz, felülésverseny várt az indulókra – természetesen a végén az ajándékozás sem maradt el.

E versenyekbe a hivatalos résztvevők mellett egyébként bárki (ingyen) bekapcsolódhatott, emellett kipróbálhatta a Decathlon által biztosított többi sportszert is (trambulin, tollas, röplabda, foci, kosár stb).

Kézilabda végeredmény – KATT erre a linkre!

Kosárlabda végeredmény – KATT erre a linkre!

Labdarúgás végeredmény – KATT erre a linkre!

Röplabda végeredmény – KATT erre a linkre!

Képek pedig erre a linkre kattintva.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK