Navracsics Tibor meglátogatta az MDSZ standját a brüsszeli sportkiállításon

Navracsics Tibor1 Navracsics Tibor2

Navracsics Tibor személyesen is köszöntötte a Magyar Diáksport Szövetséget a brüsszeli sportkiállításon, ahol mintegy 20 nemzetközi szervezet jelent meg. A European Sport Village az Európai Sporthét nyitó rendezvénye, amelyre a szövetség mint Európa egyik legnagyobb iskolai diáksport eseményének rendezője kapott meghívást, egyedüli magyar szervezetként.

Navracsics Tibor, az Európai Unió kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa szerdán meglátogatta az egyetlen magyar standot az egy héten át tartó European Sport Village elnevezésű rendezvényen. Az Európai Sporthét nyitó eseményén 20 – a sport területén tevékenykedő – európai szervezet kapott lehetőséget a bemutatkozásra, köztük a Magyar Diáksport Szövetség, amely az egyik legnagyobb tömegeket megmozgató sportnappal hívta fel magára a figyelmet.

A minden évben megrendezett Magyar Diáksport Napjához valamennyi magyarországi iskola csatlakozhat, hogy tanulói és pedagógusai testmozgással töltsenek el két órát.  Az országban egyedülálló, már 9 éve sikeresen működő iskolai mozgásfejlesztő sportnapon tavaly közel 800 iskola mintegy 200 ezer tanulója vett részt. Az eseményt – melynek időpontja szeptember 25. péntek – idén először az Európai Diáksport Napja részeként rendezik meg. Ennek keretében hazánk mellett Lengyelországban és Bulgáriában már biztosan lesz diáksport nap, s remélhetőleg más országok is csatlakoznak a programhoz.

A Magyar Diáksport Napjának kiemelt rendezvényei Budapesten a Margitszigeten, valamint az ország 6 megyeszékhelyén, helyszínenként 500 gyermek bevonásával valósulnak meg.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK