Múlt hétvégén Szombathelyen rúgták a legtöbb gólt hazánkban

Május 10-12. között Szombathelyen rendeztük meg a 2018/2019. tanévi Labdarúgás Diákolimpia® Országos Döntőjét. A háromnapos versenyen az V-VI. korcsoport versenyzői mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

A torna a Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Vas Megyei Diáksport Egyesület közreműködésével került megrendezésre. A labdarúgás hazánkban is a legnépszerűbb sportág, így természetesen elengedhetetlen részese a Diákolimpia® versenysorozatnak. Az V-VI. korcsoportban (1999–2003 között születettek) országosan összesen 258 fiú csapat nevezett, s végül közülük került ki az országos döntő 20 legjobb csapata, akik a küzdelem végén megszerezhették a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címét. A verseny a Király Gábor, válogatott labdarúgó által megálmodott és megvalósított KIRÁLY Sportlétesítményben került megrendezésre.

A pénteki megnyitó ünnepségen részt vett, illetve köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és Sipos Győző, a Magyar Diáksport Szövetség Nyugat-Dunántúli Regionális Iroda vezetője.

A hétvégi rendezvénynek otthont adó Szombathelyen nagy múltja van a sport szeretetének. A vasi megyeszékhely büszkélkedhet a magyar dobóatléták első számú műhelye címmel, hiszen innen került ki az olimpiai bajnok kalapácsvető Pars Krisztián és az Európa-bajnok Gécsek Tibor is.
A várost képviseli továbbá a labdarúgó NBI-ben a nagy múltú futballklub, a Haladás is. A 2019-ben megalapításának 100-ik évfordulóját ünneplő egyesület, a foci mellett számos más sportágban is igen komoly sikereket tudhat magáénak. Szombathelyen infrastrukturálisan is számos fejlesztés segíti a mozogni vágyókat. Tavaly adták át a megújult Haladás Sportkomplexumot, amely UEFA IV-es futballpálya mellett egy igen modern sportcsarnokkal is rendelkezik. A diákolimpiai versenyzők a Haladás Sportkomplexumban szervezett túrán vehettek részt, sportszakmai vezetés mellett.

A hétvégi V-VI. korcsoportos Labdarúgás Diákolimpia® Országos Döntőjének legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán, a mérkőzések eredményei pedig a www.doeredmenyek.hu/labdarugas oldalon.

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi iskolák szerezték meg a korcsoportok érmeit:

Labdarúgás V-VI. korcsoport Diákolimpia® Országos Döntő dobogós csapatai
I. helyezett Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium (Esztergom)
II. helyezett Encsi Váci Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium (Encs)
III. helyezett Nyíregyházi Vasvári Pál gimnázium (Nyíregyháza)

Különdíjasok
Legjobb mezőnyjátékos: Fülöp Gábor Milán (Encs)
Legjobb kapus: Kecskeméti Bálint (Esztergom)
Gólkirály: László Attila Balázs (Nyíregyháza)
Bajnokcsapat testnevelője: Mihalovits Gábor (Esztergom)

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK