Móri Bornapi Diák- szabadidős sportprogramok

2014.10.04. 015

A Fejér Megyei Diáksport Egyesület beszámolója:

Október 2-án bonyolították le 6 lány és 6 fiú csapattal a Bornapi 3X200 m-es váltófutó versenyt. A versenyen általános iskolai csapatok vettek részt. A móri diákok mellett érkeztek csapatok Bakonycsernyéről és Kincsesbányáról is. A jó hangulatú versenyen 96 tanuló vett részt. Az első három helyezett fiú és lány csapatok tagjai nagyon szép érem díjazásban részesültek, a győztes iskolák pedig egy-egy serleget vihettek haza. Az MDSZ támogatása utazási és díjazási költségeinket segítette. Ezen kívül minden részt vevő egy tábla csokoládét is kapott. A 8 fős váltócsapatok tagjait első osztálytól nyolcadik osztályig egy-egy lány és egy-egy fiú alkotta iskolánként. Minden résztvevő 400 m-t futott. Rendezvényünket Mór Város jegyzője, Dr. Pálla József nyitotta meg, és megtisztelte jelenlétével Arany Tamás Mór Város Oktatási, Kulturális, és Sport Bizottság elnöke is. Mindketten a díjak átadásában is segédkeztek.

A verseny eredménye

Lány csapatváltó:

 1. Dr. Zimmermann Á. Ált. Isk. Mór csapata
 2. Radnóti M. Ált. Isk. Mór csapata
 3. Bakonycsernye Ált. Isk. csapata
 4. Szent E. Római Kat. Ált. Isk. Mór csapata
 5. Kincsesbánya Ált Isk. csapata
 6. Petőfi S. Ált. Isk. Mór csapata

Fiú csapatváltó:

 1. Dr. Zimmermann Á. Ált. Isk. Mór csapata
 2. Kincsesbánya Ált Isk. csapata
 3. Radnóti M. Ált. Isk. Mór csapata
 4. Szent E. Római Kat. Ált. Isk. Mór csapata
 5. Bakonycsernye Ált. Isk. csapata
 6. Petőfi S. Ált. Isk. Mór csapata

 

Október 3-án tekintettel a sok jelentkezőre, már 13 órakor megkezdődött a gyermek teniszverseny, amely évről-évre egyre népszerűbb. 7 korcsoportban 57 induló vett részt. A móri teniszezőkön kívül jöttek Marcaliból, Székesfehérvárról és Szabadegyházáról is gyerekek. A verseny során nagyon színvonalas mérkőzéseket láthattunk. A mérkőzések szünetében szendvics, üdítő és édesség is várta a gyerekeket. A verseny  estig tartott, aki fázott egy kicsit, a tábortűznél melegedhetett, aki megéhezett az virslit, szalonnát süthetett magának. A győztesek serleg és érem, a helyezett gyerekek érem díjazásban részesültek. Az MDSZ támogatása biztosította a teniszpályák bérleti díját és a gyerekek díjazását. Még ugyanezen a napot 15 órakor kezdődött a „Nagy futás”, melyet idén is Nagy István tanár úr emlékére rendeztünk, hiszen Ő volt ennek az elindítója. A résztvevők a rajtnál egy-egy tombolajegyet kaptak, mellyel a futás végén sportszereket, ajándéktárgyakat nyerhettek. A hét móri iskolából több százan futottak, de a diákok mellett sok felnőtt is teljesítette a futótávot. A futás irányítását Arany Tamás végezte. A tombolasorsolásnál Fenyves Péter Mór Város polgármestere is segített. Senki nem ment haza üres kézzel, mert akik nem nyertek, egy–egy csokoládét ők is kaptak.

A verseny végeredménye:

A két legkisebb teniszező palánta Szabadi Dóri és Leitner Anna, akik még csak 6 évesek, nagy csatát vívtak egymással. Végén mindketten aranyérmet kaptak.

Narancs pályán lányoknál:

 1. Ferhécz Aletta
 2. Walki Szintia
 3. Szél Vivien

Narancs pálya fiúk:

 1. Sztupa Máté
 2. Iszpravnyik Adrián
 3. Bártfai Szabolcs

Nagy pályán lányoknál:

 1. Bártfai Eszter
 2. Gregorics Dóra
 3. Kalmár Panna

Nagy pályán fiúknál:

 1. Jány Tamás és Gombás Péter
 2. Wágner Dávid
 3. Klimán Máté

Október 4-én, a Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskola adott helyszínt az idei évben a város legnagyobb sakkrendezvények, a „46. Aranyhordó sakkversenynek”, ahol a gyerekek külön versenyeztek. A 76 gyermekindulóból a móriak mellett a környező megyékből is érkeztek versenyzők. A gyerekversenyek három kategóriában zajlottak. A győztesek serleg és érem, a helyezettek érem díjazásban részesültek. Minden résztvevő az esemény végén a helyezések sorrendjében választhatott magának valamilyen ajándékot, amit az MDSZ támogatásából tudtunk fedezni. Így mindenki boldogan távozott. A verseny lebonyolítását a Móri Sakkszövetség vezetői: Bíró Norbert, Zilahi Zoltán, Sarok Péter segítette. Köszönet munkájukért!

A verseny eredménye korcsoportonként:

I.kcs: 16 fő

 1. Kun Bálint
 2. Pásti Áron
 3. Vicze Kata

II.kcs: 40 fő

 1. Domonkos Eszter
 2. Lukács Anna
 3. Csajbók Levente

III. kcs: 20 fő

 1. Losonczi Marcell
 2. Kertész Barnabás
 3. Kovács Máté

Legjobb móriak:

Bernáth Lilla 3. hely

Merkatz Dávid 4. hely

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK