Miskolcra érkezett a Sport Legyen A Tied! program

17207564506_f6d2a03e34_k

Negyedik, rendkívül népszerű állomásán van túl az Emberi Erőforrások Minisztréiuma Sportért Felelős Államtitkárságának támogatásával életre keltett programsorozat, mely része a Nemzeti Sportfejlesztés hosszútávú programjának.

A miskolci Generali Arénában megrendezett eseményen több mint 1500 gyermek választahatott magának a megjelent sportágak közül. Egytől-egyig helyi egyesületek vagy sportági képviseletek segítik a bemutatók lebonyolítását, így elmondható, hogy jó kezekbe kerülnek a mozogni vágyó iskolások. A program keretében nem csak a városban élők, hanem a megye különböző településeiről is érkezhettek gyermekek. Az eseményen ismét több sportkíválóság volt jelen, akik hiteles arcai saját sportáguknak és személyesen tudták elmesélni útjukat a nevelőegyesületüktől az országos bajnoki címig, vagy akár az olimpiáig.

A városi diáksport életről Diczházi Monikát, a Miskolc Városi Diáksport Szövetség főtitkárát kérdeztük.

“Nagy büszekség számunkra, hogy minden felmenő rendszerű Diákolimpia® versenyt megrendezünk a városban, de a csapatsportokban amatőr versenyeket is lebonyolítunk, ahol több száz résztvevő indul évről-évre. Szerencsések vagyunk, hiszen minden évben ellátogat hozzánk egy-egy országos döntő vagy összevont Diákolimpia®, így az ország minden tájáról érkeznek hozzánk vendég sportolók.

Fontos megjegyeznünk, hogy már a legkisebbeknél is elkezdjük a sportok bemutatását, hiszen több sportágban Ovi-Olimpia eseményeket is szervezünk. Annak érdekében, hogy ez a folyamat ne szakadjon meg, az alsó tagozatos diákok részére tavasszal Csoki Futást, télen pedig terematlétikát bonyolítunk le. Látható, hogy rengeteg sportos – az országban egyedülálló – programot kínálunk óvodásoknak és iskolásoknak egyaránt.

A minden hónapban meghirdetett, hivatalos túravezetővel szervezett bükki gyalogtúrák mellett, évtizedekre visszanyúló hagyomány a Miskolc Város napján megrendezésre kerülő utcai futóverseny. A váltó jellegéből fakadóan rendkívül népszerű, a városi általános és középiskolások szép számban vesznek részt rajta. Szövetségünk munkáját egy közel 20 főből álló önkéntes csapat segíti, nélkülük és az Önkormányzat támogatása nélkül egy rendezvény vagy verseny sem jöhetne létre. Bízom benne, hogy a Sport Legyen a Tied! program még több gyermeket mozgat meg és rendezványeinken ennek hatására is növekedni fog a résztvevői létszám.”

Ezen a héten szerdán Salgótarjánba látogat a Magyar Diáksport Szövetség koordinációjával zajló program, ahol több mint 15 sportág képviselete várja a diákokat a Városi Sportcsarnokban. A rendezvény ingyenes, 12h és 16h között várja a látogatókat. Az érdeklődők bővebben a www.asportlegyenatied.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Az eseményen készült képek ERRE A LINKRE KATTINTVA érhetőek el.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK