Miniszteri elismerések megyei tagszervezeteink munkatársainak

A Magyar Sport Napja alkalmából a Pesti Vigadóban rendezett csütörtöki ünnepségen sportszakmai területen végzett kiemelkedő munkája elismeréseként miniszteri elismerő oklevelet kapott Alaxai Józsefné Dienes Katalin és Molnár Diána az MDSZ heves-, illetve békés megyei tagszervezetének titkára. A díjakat Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár adta át az emberi erőforrások minisztere képviseletében.

Alaxai Józsefné 1984-1989 között a Heves Megyei Tanács Sportosztályának munkatársaként a testnevelés-tagozatos osztályok szakfelügyeletét látta el és az utánpótlás-neveléssel foglalkozott, 1987 óta pedig a megyei diáksport szervezet titkári teendőit látja el. 1989 szeptemberétől ismét a Szilágyi Gimnáziumban tanított egészen 17 évvel ezelőtti nyugdíjazásáig. Látogatta a TF posztgraduális képzéseit, és letette az érettségi elnöki vizsgát is.

Katika neve fogalom a diákolimpiai mozgalomban, teljesítménye egyedülálló – szólt a kitüntetettről Bíró Csaba, a Heves Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke. – Az MDSZ megalakulása óta, harminc éve lát el titkári teendőket. Munkabírásával, precíz, pontos munkavégzésével kivívta a munkatársak és a testnevelők elismerését, tapasztalatával és segítő hozzáállásával pedig támogatja a diákolimpiát.

Alaxai Józsefné októberben lesz 75 éves. A ma is fiatalosan aktív sportvezető a tanév végén visszavonul az aktív titkári teendőktől, de tapasztalatával tovább segíti utódját.

Molnár Diána 2004 óta titkára, sportreferense a Békés Megyei Diáksport Egyesületnek. A munkája számára hivatás, amelynek alapjait a terület egykori kiemelkedő személyiségétől, Kováts Tibortól tanulta. Fiatal kora ellenére megszerzett sok éves tapasztalatát kihívással teli környezetben szerezte. Feladatai közt szerepel a megyei diákolimpiai versenyrendszer, a diákolimpiai országos elődöntők és döntők (éves szinten 15-20) szervezése, rendezése, az ehhez kapcsolódó versenykiírások, versenynaptárak elkészítése; pályázatok teljes körű gondozása. Feladatait precíz, alapos munkavégzésének köszönhetően eredményesen, magas színvonalon látja el. Megnyerő személyiségének köszönhetően jó kapcsolatot ápol az oktatási intézményekkel, testnevelőkkel, döntéshozókkal, valamint a média képviselőivel.

Munkájának köszönhető az a stabilitás, amely a gyakran változó intézményi, szervezeti keretek mellett is biztosítja a diáksport működését.

Szakmai tudásával 2009 óta segíti önkéntesként a Békéscsaba – Arad szupermaraton nemzetközi versenyt is.

2012-ben Békés megyében “Az év sportszervezője”, 2015-ben az általa megszervezett V-VI. korcsoportos Futsal Diákolimpia® Országos Döntő, 2016-ban pedig a Kis iskolák Sportversenye Diákolimpia® lett „a tanév diákolimpiai rendezvénye” az MDSZ eredményességi díjátadó ünnepségén. Ez utóbbiért átvehette Gyula Város Önkormányzatának elismerő emlékplakettjét is.

A Magyar Diáksport Szövetség mindkét díjazottnak szívből gratulál, és továbbra is számít kiemelkedő szakmai tudásukra a diáksport területén.

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK