„MI ISKOLÁNK BAJNOKA”

Olimpikonok és az MDSZ megújult tornacsarnokokat avattak fel

iskolánk_bajnoka3 iskolánk_bajnoka2

Mintegy 2,5 millió forintból szépült meg három oktatási intézmény tornacsarnoka, a Magyar Olimpiai Bizottság, aMagyar Diáksport Szövetség, illetve a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár összefogásának köszönhetően. Az iskolákat olimpikonok avatták fel, akik korábban tanulói voltak az intézménynek.

Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozó nevét kapta a tatabányai Bárdos László Gimnázium, Pars Krisztián olimpiai bajnok atlétáét a szombathelyi Bercsényi Miklós Általános Iskola, Dombi Rudolf olimpiai bajnok kajakozóét pedig az újpesti Szűcs Sándor Általános Iskola tornacsarnoka. A tornatermeket a „Mi iskolánk bajnoka”elnevezésű program keretében újították fel az elmúlt hetekben a Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú támogatójának, a Poli-Farbe festék- és vakolatgyár 2,5 millió forintos felajánlásának köszönhetően. A renoválási és sportnépszerűsítő program az MDSZ kezdeményezésére, a MOB szakmai támogatásával és felügyeletével jött létre.

Balogh Gábor, a programot kezdeményező Magyar Diáksport Szövetség elnöke örömét fejezte ki azzal kapcsolatosan, hogy a tervekből valóság lett: ”Az MDSZ küldetésének tekinti, hogy a testmozgás minden gyermek életének részévé váljon, s egészséges nemzedékek nőjenek fel. A testnevelés óra, és így a tornaterem ennek egyik elsődleges színtere. Bízunk abban, hogy a jobb feltételek még inkább hozzájárulnak ahhoz, hogy a mindennapos testnevelés lehetőséget nyújtson arra, hogy minden gyerek minden nap mozoghasson. És ki tudja? Lehet, hogy a Mi iskolánk bajnokáról elnevezett tornatermekben már ma a jövő bajnokai sportolnak.”

„A Magyar Olimpiai Bizottság számára hatalmas öröm, hogy részt vehetett a Magyar Diáksport Szövetség által életre hívott „Mi iskolánk bajnoka” projekt kivitelezésében. Minden olyan programban örömmel veszünk részt, amely elősegíti, hogy a magyar sport hosszú távon megőrizze versenyképességét, és megtiszteltetés, hogy mindezt arany fokozatú támogatónkkal, a Poli-Farbe-val együtt valósíthattuk meg” – emelte ki az együttműködés kapcsán Szabó Bence, a MOB főtitkára.

A hivatalos átadókon a sportvezető elmondta:„Minden fórumon hangsúlyozzuk, hogy sikeres utánpótlás nélkül nincs sikeres versenysport. Kizárólag kiemelkedő képességű fiatalokból lesznek olyan bajnokok, olyan hatalmas sportemberek, mint Csernoviczki Éva, Dombi Rudolf és Pars Krisztián. Velük kapcsolatban kivétel nélkül elmondható, hogy nem csupán sportolóként, de magánemberként is példaképek, és biztosra veszem, hogy az ő sikereiket látva sok gyerek vélekedik úgy már most, hogy érdemes keményen dolgozni napról napra – például azokban a tornacsarnokokban, amelyek a MOB és a Poli-Farbe összefogásának köszönhetően szépültek meg, váltak korszerűvé.”
Az elmúlt években a vállalat több száz egészségügyi, szociális, oktatási és kulturális intézményt támogatott több tízmillió forint értékben festékkel. A jótékonysági programok, illetve a közös értékek képviseletére Kozák Danuta olimpiai bajnok kajakozót kérte fel.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK