Mezőtúron került megrendezésre a Játékos Sportverseny Diákolimpia® Országos Döntője

Március 2-án rendeztük meg a 2018/2019. tanévi Játékos Sportverseny Diákolimpia® Országos Döntőjét. Az eseményen az I-II. korcsoport versenyzői mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet.

A verseny a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület közös szervezésében került megrendezésre. A 2018/2019. tanévben összesen 282 iskolai csapat nevezett a versenysorozatra, s végül közülük került ki az országos döntő 8 legjobb csapata. A 18 fős alsó tagozatos diákokból álló, vegyes iskolai csapatok mérkőztek meg a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címért. Az idei országos döntő Mezőtúron került megrendezésre, a Városi Oktatási Centrum Sportcsarnokában.

A szombati megnyitó ünnepségen beszédet mondott, illetve részt vett Boldog István, országgyűlési képviselő, Szabó István, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke, Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Herczeg Zsolt, Mezőtúr polgármestere és Bíró Csaba, a Magyar Diáksport Szövetség elnökségi tagja.

A hétvégi rendezvénynek otthont adó Mezőtúron nagy múltja van a sport szeretetének. A mezőváros immáron sokadik alkalommal látta vendégül azokat a sportolókat, akik hosszú és fáradtságos küzdelmek után jogot szereztek, hogy részt vegyenek a hazai legrangosabb diáksport verseny döntőjében. Idén a versenyek időpontjában, a város vezetősége Mezőtúri Karneválra invitálta az oda látogató érdeklődőket, akik a koncertek és a fazekas mesterség elsajátítása mellett számos szórakoztató programon vehettek részt.

A hétvégi Diákolimpia® I-II. korcsoportos Játékos Sportverseny Országos Döntő fantasztikus hangulatban telt, a verseny legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán, a mérkőzések eredményei pedig a www.doeredmenyek.hu oldalon.

A fantasztikus hangulatú versenyen az alábbi iskolák szerezték meg a korcsoportok érmeit:

I. helyezett:
Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola
II. helyezett:
Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola
III. helyezett:
Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola Tagintézménye, Törökbálint

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK