Mezei Futó Diákolimpia® Országos Döntő

DSC83241-900x597

Több mint 1500 versenyző ért célba a Diákolimpia® legnépesebb eseményén.

A nagy magyar sikerrel zárult ISF Iskolai Világbajnokság után ismét a mezei futóké volt a főszerep a Diákolimpián. A megyei és a budapesti elődöntőkön megmérkőző 1277 csapat és 7619 versenyző közül a keddi országos döntőre 1774 diák, illetve 295 csapat adta le nevezését. A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) által megrendezett Diákolimpia® versenyrendszerében különösen nagy figyelem övezi a mezei futást, hiszen 2016-ban ebben a sportágban a következő iskolai világbajnokságnak Budapest és az MDSZ ad otthont.

Gödöllő városa immár 17. alkalommal rendezte meg a Diákolimpia® Mezei Futó Országos Döntőjét, és látta vendégül a fiatal sportolókat Magyarország minden pontjáról.

Az eseményen Gémesi György, Gödöllő polgármestere és Balogh Gábor, az MDSZ elnöke köszöntötték a versenyzőket. A mai verseny III. IV. és VI. korcsoportjának lány és fiú bajnokcsapata részt vehet a lengyelországi Lodz-ban, 2014. április 27-én megrendezésre kerülő 8×800 méteres váltófutó „Vena Cross 2014” versenyén.

Az idén új pályavonalon futottak a versenyzők, aminek kialakítása Gadanecz György szakértelmét dicséri, és amit a testnevelők, edzők és nem utolsó sorban a tanulók is ötösre értékeltek.

A legfiatalabb III. korcsoport (12-13 évesek) versenyében a lányok között a budapesti Labán Eszter, a fiúk között a veszprémi Felber Balázs nyert. A legidősebbek között, a VI. korcsoportban (17-18 évesek) a lányok versenyét az ajkai Somogyi Anett nyerte, a fiúk között pedig a “hazai pálya” előnyét élvező gödöllői Pápai Márton.

Lencsés Csaba versenyigazgató a versenynap végén elégedettségének adott hangot, hiszen az előző délutáni, orkán erejű szél, ami sátrakat bontott, ma megszelídülve fogadta a futókat, és az eső is elkerülte e gödöllői Repülőteret. Megdicsérte a helyi Török Ignác Gimnázium önkénteseit is, akik igazoló bizottsági munkájukat kiválóan, nagy precizitással végezték.

Az erősen szeles versenynapon az indulók között szerepeltek a tavalyi győztes csapatok is, akik pont az akkori győzelmükkel vívták ki az indulási jogot az Izraelben április elején rendezett Mezei Futó Iskolai Világbajnokságra, ahonnan sikerekkel tértek haza. Ők a lányok részéről a szombathelyi Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium csapata, akik 7. helyen végeztek a nemzetközi megmérettetésen és ma Gödöllőn sikeresen megvédték tavalyi bajnoki címüket, illetve a fiúk részéről a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium tanulói, akik a 10. helyen zárták a világbajnoki versengést, idén viszont nem tudott indulni minden csapattag a gödöllői versengésen. Az Izraelben a legjobb eredményt szerző – a közel százfős mezőnyben 10. helyezett – Borsfai Dzsenifer is rajthoz állt a gödöllői reptéren kijelölt pályán, most a hazai mezőnyben a 9. helyezést sikerült megszereznie.

Az eredmények erre a linkre kattintva pdf formátumban letölthetőek.

Képekért kattints erre a linkre.

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK