Megmutatták oroszlánkörmeiket a jövő bajnok labdakergetői

Közel 1 hónappal a szombathelyi középiskolás Fiú Labdarúgó Diákolimpia® Országos Döntője után, ismét Vas megye székhelye adott otthont a rangos megmérettetésnek: június 7. és 9. között itt zajlottak az I. és a II. korcsoportos Labdarúgó Diákolimpia® Országos Döntői.  A Király Sportlétesítményben és a Haladás Sportkomplexumban rendezett tornán korcsoportonként 20-20 fiú csapat mérte össze tudását, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka” címet. A hétvégi rendezvény a Magyar Diáksport Szövetség és a Vas Megyei Diáksport Egyesület közös szervezésében valósult meg.

A sportesemény ünnepélyes megnyitójára június 7-én, pénteken került sor a Haladás Sportkomplexum Sportcsarnokában, amelyen részt vett és köszöntőt mondott Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Dr. Füzi Ákos, tizenkétszeres válogatott labdarúgó, a Magyar Diáksport Szövetség Jogi Osztályának vezetője. Szombaton a csoportmérkőzések, vasárnap a helyosztók és a döntők kerültek lebonyolításra. A kisebb korcsoportosok a KIRÁLY Sportlétesítményben, míg a nagyobbak a Szombathelyi Haladás újonnan épült Stadionjában játszották le mérkőzéseiket.

Az Országos döntőn mindkét korcsoportban a megyei, budapesti bajnokságok győzteseiként 20-20 csapat vett részt, az összesen 400 versenyző diákot 80 felkészítő kísérte. Ismét az országos döntőbe jutott az elmúlt tanévi győztes I. korcsoportos budapesti Gloriett Sportiskolai Általános Iskola, mely ebben a tanévben mindkét korosztályban bejutott a legjobbak közé, akárcsak a Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája is. Az idősebbeknél a tavalyi 7. helyezett Dunakeszi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola, és a 8. helyezett Szegedi Dózsa György Általános Iskola mérettette meg újfent magát a viadalon.

A szervezők különleges meglepetéssel is kedveskedtek a résztvevőknek: a pénteki napon a csapatok tagjai egy szervezett túrán vehettek részt, sportszakmai vezetés mellett, mely során megtekinthették a Haladás Sportkomplexumot, ami Magyarország egyik legmodernebb és legegyedülállóbb sportlétesítménye, egyben Vas megye és Szombathely új sportközpontja.

A hétvégi Fiú Labdarúgó Diákolimpia® Országos Döntője – a szurkolók lelkesedésének köszönhetően is – fantasztikus hangulatban telt. A hétvégi küzdelmek eredményeit a doeredmenyek.hu oldalon tekinthetik meg, korcsoportok szerinti bontásban:

  I.                 korcsoport II.               korcsoport
I.                 hely Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
II.               hely Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
III.            hely Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

I. korcsoport különdíjasok:

Legjobb mezőnyjátékos: Lengyel Zsombor, Eger

Legjobb kapus: Mészáros József, Debrecen

Gólkirály: Haljárszky Bence(14), Vác

A bajnokcsapat testnevelője: Koi Attila, Debrecen

 

II. korcsoport fiú különdíjasok:

Legjobb mezőnyjátékos: Asztalos Noel, Nyíregyháza

Gólkirály: Sági Marcell, Veszprém

Legjobb kapus: Veress Áron, Szolnok

Bajnok csapat testnevelője: Szécsi Zsolt, Nyíregyháza

A Vas megyei viadal legizgalmasabb pillanatairól készült képek megtekinthetők a Diákolimpia® közösségi médiaoldalán.

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK