Megkezdődött a Gymnasiadé

Gymnasiade-20131

A törökországi Trabzonban ezen a héten zajlik a Gymnasiadé, a középiskolás korosztály legkiemelkedőbb nemzetközi versenye, amely az ISF (Nemzetközi Iskolasport Szövetség) égisze alatt, 4 évente rendezett – az Olimpiához hasonló – esemény.

Az programban az atlétika, a torna és az úszás állandó sportág, emellett az idei évben bemutató sportágként az íjászat, a sakk, a vívás, a judo, a karate, a tenisz, valamint a birkózás szerepel.

A versenyeken 33 ország mintegy 3000 sportolója vesz részt.

Hazánkat idén a következő sportolók képviselik:

Aerobik
Bökönyi Klaudia
Atlétika
Rúdugrás Girán Laura
Magasugrás Kárpáti Enikő Kata
400 m Molnár Janka
Kalapács-diszkosz Szabó Anett
Rúdugrás Szamosi András
Birkózás
60 kg kötöttfogás Kecskeméti Ferenc
74 kg kötöttfogás Kismóni Móric
84 kg kötöttfogás Gégény Dominik
96 kg kötöttfogás Érsek Róbert
66 kg szabadfogás Gulyás Botond
84 kg szabadfogás Szurovszki Patrik
63 kg női Kulcsár Elizabet
Karate
-60kg női kumite Boussebaa Aicha Zakia
-70kg ffi kumite Nagy Balázs
-82kg ffi kumite Knirsch Marcell
Női kata Fàbiàn Csenge Zita
-54kg ffi kumite Fehèr Pèter Dàniel
Ffi kata Forgàcs Tamàs
-52kg női kumite Klement Kàrmen Zea

 

A legutóbbi, brazíliai rendezvényt szenzációs eredménnyel zárta a magyar csapat. A Gymnasiadé-k történetének legeredményesebb szereplésével, 12 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek sportolóink és ezzel az összesített éremtáblázat 4. helyén végeztünk a 37 résztvevő ország között. Csak Oroszország, Olaszország és a házigazda Brazília végzett előttünk, olyan országokat előztünk meg, mint Anglia, Franciaország, India, Kína vagy a mostani házigazda Törökország.

Később felnőtt szinten is kiemelkedő eredményeket elérő sportolóink, Hídvégi Vid (torna – olimpiai 8. helyezett, riói olimpikon), Deák Nagy Marcell (atlétika – EB ezüstérmes, Universiade győztes) is az akkori Gymnasiadé résztvevői voltak.

Az indulás előtti héten a delegáció részére az MDSZ tájékoztatót tartott, ahol Balogh Gábor elnök köszöntötte a kiutazó delegációt, majd ezt követően a TEK képviselője tartott biztonsági felkészítést.

A trabzoni verseny programjában a karatékák kezdik meg elsőként a küzdelmeket, majd az atléták, a birkózók végül pedig az aerobikosok versengenek.

Az verseny „élő” videókon is követhető a facebook-on erre a linkre kattintva, illetve esténként az M4 csatorna hírblokkjában beszámolókat is láthatunk az adott nap magyar vonatkozású eseményeiről

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani az Emberi Erőforrások Minisztériumának a támogatásáért, a sportágak szakszövetségeinek pedig a közreműködésükért.

A magyar csapatnak jó versenyzést és sok sikert kívánunk!

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK