MDSZ képviselet az EU egészségfejlesztő testmozgás munkacsoportjának ülésén

EB-newlogo-hu-1000

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) képviselője is közreműködött az Európai Bizottság „Egészségfejlesztő testmozgás (HEPA)” munkacsoportjának Lisszaboni ülésén június 24-27 között. A megbeszélésen az Európai Bizottság Sportért felelős szervezete Jean-François Toussaint (fr.) elnökletével készítette el azt a dokumentumot, amely ajánlásokat fogalmaz meg az intézményes testnevelésről, beleértve a korai motoros fejlesztést, továbbá a sport szektor, a helyi hatóságok és a magánszektor közötti interakciók kialakítását. A dokumentum angol elnevezése:

„Recommendations to encourage physical education in schools, including motor skills in early childhood, and to create valuable interactions with the sport sector, local authorities and the private sector”

Magyarországot az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviselője Veress Réka, valamint az MDSZ delegáltja dr. Csányi Tamás képviselte. Az elkészült dokumentum 28 ajánlást tartalmaz, amely ajánlások tartalmi és szövegszintű megfogalmazásában sikerült beépülő javaslatokkal élni.

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK