Makra Noémi az Év Talentuma

image024

Immár második alkalommal adták át az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) által alapított Az Év Talentuma Díjakat. Az öttagú bírálóbizottság három kategóriában – tudomány, művészet és sport – értékelte a fiatal tehetségeket. Dr. Hoffmann Rózsa az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős államtitkára, a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum elnöke, Dr. Kaposi József főigazgató (OFI), Gubik Petra színművész, a Sugarloaf együttes énekese, Benedek Tibor a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya és Horváth Gyula egyetemi adjunktus, a Masat-1 projektmenedzsere közösen hoztak döntést a Nemzeti Tehetség Programban részt vevő jelöltekről.

Sport kategóriában Makra Noémi, békéscsabai tornász vehette át az Év Talentuma díjat. A fiatal sportoló nemcsak a hazai diákolimpiai országos döntőkön szerzett bajnoki címeket,  hanem tavaly december elején Brazíliában, a középiskolás sportolók számára rendezett XV. Gymnasiadén, a felemás korlát döntőjében is aranyérmet nyert, összetettben és talajon pedig negyedik helyen végzett. A kiugróan tehetséges tornászlány már a felnőttek között is megállja a helyét, amit a németországi világkupán szerzett aranyérme, az eszéki világkupa ezüstérme, valamint az áprilisban a tornászok Matolay Elek női nemzetközi emlékversenyén Budapesten megszerzett összetett aranyérme is bizonyít. Májusban a szófiai női tornász Európa-bajnokságon az ugrás szerenkénti döntőjében pedig a nyolcadik helyet szerezte meg.

A sport kategórián kívül művészet kategóriában Fodor Mátyás, szólótáncos, a tudomány kategóriában Zsombori Balázs, a PictoVerb nevű verbális kommunikációt segítő applikáció feltalálóját díjazták Az Év Talentuma kitüntetéssel. A díjak külön érdekessége, hogy azokat a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola végzős diákjai készítették.

A díjátadó ünnepséget egy mini-konferencia előzte meg, melyen a Bessenyei György Gimnázium és Kollégium, a Szín és Vonal Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Weiner Leó Zenei Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakközépiskola és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet munkatársai prezentálták a Nemzeti Tehetség Program eszközeit, módszereit és elért sikereit. A konferenciával párhuzamosan a Nemzeti Színház otthont adott a Nemzeti Tehetség Program eredményeit bemutató kiállításnak is.

A Magyar Diáksport Szövetség nevében szívből gratulálunk!

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK