Magyarország is csatlakozott az európai Liftmentes Nap kezdeményezéshez

TSD_0659retus 20150605_094203 20150605_094317

20150605_093639

Az Európai Unió támogatásával és a Nemzetközi Sport és Kulturális Szövetség (International Sport and Culture Association – ISCA) koordinálásával megvalósuló páneurópai kampány, a NowWeMove keretei között az idei évben először került megrendezésre Európa számos országában a Liftmentes Nap (No Elevators Day), 2015. június 5-én pénteken.

A kezdeményezés két fő célja, hogy:

  • a társadalom figyelmét ráirányítsa a fizikai aktivitás és egészséges életmód fontosságára;
  • demonstrálja, hogy milyen könnyű aktivizálni az embereket elfoglalt életvitelük ellenére is.

Az ISCA és partnerei – Magyarországon a Magyar Diáksport Szövetség, együttműködve a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézettel – felhívással fordult a polgárok, szervezetek, intézmények és vállalatok irányába, hogy jelképesen zárják le az épületeikben található lifteket és felvonókat, annak érdekében, hogy a munkatársak a lépcsőt válasszák.

Természetesen a részvétel önkéntes, a liftek és felvonók csak jelképesen kerültek lezárásra, így a fogyatékossággal élők vagy betegséggel/sérüléssel küzdők, illetve az eseményen részt venni nem kívánó személyek azokat továbbra is használhatják.

Liftmentes Napot tartott egyebek mellett a Magyar Sportok Háza, ahol közel 50 országos sportági szakszövetség és sportszövetség dolgozik, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma is. Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár személyesen is igyekezett jó példával elöl járni, és ahogy egyébként mindig, ezúttal is a lépcsőt választotta a lift helyett.

A Magyar Diáksport Szövetség és együttműködő partnere, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet elkötelezett a fizikai aktivitás és egészséges életmód fontosságának népszerűsítése iránt, ezért örömmel vállalta a hazai eseménysorozat koordinálását.

A Liftmentes Nap (No Elevators Day) az ISCA NowWeMOVE kampányának részeként valósul meg, támogatva az Európai Sporthét – #BeActive kezdeményezést.

 

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: +36309638103 (H-P: 8h-17h) e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: telefonszám (normál díjas): (+36-1) 296-2577 (H-P: 8h-14h) e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK