Elismerések a Magyar Sport Napja alkalmából

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Fazekas Attila Erik helyettes államtitkár adott át díjakat a Magyar Tudományos Akadémián megtartott pénteki ünnepségen, amelyen 15 sportembert díjaztak, további heten kaptak miniszteri elismerő oklevelet, valamint a 2017/18-as tanév második félévének Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjasai számára is most nyújtották át az erről szóló dokumentumot.

Szabó Tünde ünnepi beszédében emlékeztetett: a kormány 18 évvel ezelőtt határozott arról, hogy május 6-át a magyar sport hivatalos napjává nyilvánítja. “Tisztelegve a magyarországi sport alapjait lerakó nemes elődök előtt és elismerve az annak sikeréért és népszerűsítéséért fáradozók munkáját, díjakat alapítottunk, hogy a magyar nemzet nevében köszönetünket tudjuk kifejezni a hazai sportélet kiválóságai: sportolók és segítőik előtt, és követendő példaként állítsuk őket a felnövekvő generáció elé” – hangoztatta az államtitkár.

A testnevelés és a sport iskolai népszerűsítésében, az ifjúság testedzésének és a diáksport szervezésében, fejlesztésében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként Kerezsi Endre-díjat kapott Bartha Dénes, Körmendiné Hajdu Gyöngyi (a Somogy Megyei Diáksport Szövetség elnöke) és Toponári Gábor.

Miniszteri elismerő oklevelet vehetett át többek között:

  • Németh Tibor, a Várpalotai Diáksport Bizottság vezetője,
  • Szepesi Tibor, a Karcagi Diáksport Bizottság vezetője, a MDSZ Játékos Sportverseny albizottságának tagja,
  • Szekér Lászlóné,  a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium testnevelője.

A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

ELÉRHETŐSÉG

telefonszám: (+36-1) 273-3570 fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: mdszok@mdsz.hu 1063 Budapest, Munkácsy Mihály u. 17.
Ügyfélszolgálat: ingyenesen hívható telefonszám: (+36-80) 402-402 (H-P: 8h-16h) fax: (+36-1) 273-3599 e-mail: ugyfelszolgalat@mdsz.hu

PARTNEREINK